Pirmame kėlinyje aktyvesni buvo kamerūniečiai, kurių gretose geriausias progas turėjo gynėjas Michaelas Ngadeu-Ngadjui. 18-ą min. smūgiuodamas galva jis sudrebino vartų konstrukciją, o netrukus nepataikė į kamuolį atsidūręs vienas prieš vartus.

Egiptiečiai kiek atkuto po pertraukos. 56-ą min. varžovo dovanėlės sulaukęs komandos kapitonas Mohamedas Salah nesugebėjo apeiti paskutinės kliūties – Kamerūno vartininko Andre Onanos.

Nors atmosfera kaito, pavojingais smūgiais iki pagrindinio laiko pabaigos ji nevirto. Užtat pratęsimo nesulaukė Egipto vairininkas iš Portugalijos Carlosas Queirozas, kuriam raudona kortelė parodyta už nevaldomas emocijas.

Per papildomą pusvalandį įveikti oponentų gynybos komandoms taip pat nepavyko, tad kelialapio į finalą likimas sprendėsi 11 m baudinių serijoje.

O joje M. Salah savo eilės net nesulaukė – „Liverpool“ (Anglija) klubo lyderiui demonstruoti savo nervų tvirtumo neprireikė, nes anksčiau laiko reikalus sutvarkė Egipto vartininkas Mohamedas Abou Gabalis.

33-ejų Kairo „Zamalek“ klubo atstovas atrėmė du kamerūniečių smūgius, maža to, po kolegų nesėkmių prie sienos priremtas Clintonas N'Jie nepataikė į vartus. Egiptas baudinių seriją laimėjo 3:1.

Įdomu, jog M. Abou Gabalis čempionatą pradėjo kaip atsarginis rinktinės vartininkas ir tik atkrintamosiose varžybose pakeitė susižeidusį Mohammedą El Shenawy.


Jo pastangomis egiptiečiai atsiskaitė už 2017-ųjų Afrikos čempionato finalą, kurį 2:1 laimėjo Kamerūnas.

Sekmadienį pirmenybių finale Jaundėje Egiptas susitiks su Senegalo rinktine, kuri išvakarėse pirmajame pusfinalyje 3:1 palaužė Burkina Fasą. Rungtynės dėl trečios vietos vyks šeštadienį.

Egiptas Afrikos čempionu yra tapęs rekordinius 7 kartus, Kamerūno sąskaitoje liks 5 trofėjai. Savo ruožtu, Senegalas sieks pirmojo titulo po dviejų 2002 ir 2019 metais pralaimėtų finalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją