Londono „Arsenal“ ekipą, kurioje rungtyniavo ketverius metus, palikęs Gabono rinktinės puolėjas su „Barcelona“ sudarė iki 2025-ųjų birželio pabaigos galiosiančią sutartį, kurioje numatyta galimybė išvykti 2023-ųjų vasarą. Išpirkos už futbolininką mokestis siektų 100 mln. eurų.

Artimiausiu metu klubas sirgaliams afrikietį pristatys oficialiai.

Europoje Aubameyangas žaidžia visą savo karjerą, o geriausias savo savybes puolėjas atskleidė Dortmundo „Borussia“ ekipoje, kuriai atstovavo penkerius metus ir per 144 rungtynes pelnė 98 įvarčius.

2017-aisiais Bundeslygoje jis įmušė 31 įvartį ir tapo rezultatyviausiu sezono žaidėju Vokietijoje. Vėliau puolėjas persikėlė į „Arsenal“, kur per 128 rungtynes pasižymėjo 68 sykius. 2019-aisiais su 22 įvarčiais afrikietis tapo rezultatyviausiu „Premier“ lygos sezono futbolininku.

Greičiu išsiskiriantis puolėjas Gabono rinktinei atstovavo 72 sykius ir pelnė 30 įvarčių.

Primename, kad šį sezoną „Barcelona“ stringa įvairiuose frontuose. Komanda nepateko į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas ir kovas tęs UEFA Europos lygoje, o Ispanijos čempionate Xavi auklėtiniai šiuo metu užima tik 5-ąją poziciją, nesuteikiančią teisės žaisti kito sezono Čempionų lygoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją