Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Gytis Paulauskas, vieną – Aleksandras Levšinas. Pralaimėjusių gretose pasižymėjo Dovydas Jansonas.

Lyginant su pirmosiomis kontrolinėmis rungtynėmis, šįsyk „Riterių“ starto sudėtyje buvo padaryti du pakeitimai – Matą Ramanauską pakeitė Valdemaras Borovskis, o vartininką Sergejų Malašenką – Armantas Vitkauskas.

Nuo pat susitikimo pradžios „Riteriai“ varžovus pasitiko labai aukštu presingu, todėl šiauliečiai ilgą laiką buvo priversti žaisti be kamuolio. Patys „Riteriai“ ieškojo galimybių varžovų aikštės pusėje ir sužaidus vos dešimt minučių, pavojingai šalia vartų smūgiavo Valentinas Jeriomenko.

Dar po šešių minučių krito pirmasis įvartis. Užtikrintai sužaidęs Rokas Filipavičius smūgiavo į vartų kampą. „Šiauliams“ atstovaujantis Lukas Paukštė sureagavo į smūgį, atmušė kamuolį, tačiau prie jo pirmasis pribėgo G. Paulauskas bei atidarė įvarčių sąskaitą.

Įpusėjus pirmajam kėliniui, tas pats G. Paulauskas įformino dublį. R. Filipavičius ir Artūras Dolžnikovas įžaidė kampinį, tuomet kamuolys pasiekė G. Paulauską, o šio smūgis buvo neatremiamas.

Vos po penkių minučių dar vieną neatremiamą smūgį atliko ir fantastišką įvartį pelnė A. Levšinas. Darsyk po kampinio į baudos aikštelę kamuolį pakėlė A. Dolžnikovas, kuriam tai buvo antras rezultatyvus perdavimas šiose rungtynėse. Per pusvalandį tris įvarčius sumušę „Riteriai“ kiek sumažino tempą, todėl iki pertraukos kelis kartus kamuolys pabuvojo ir vilniečių baudos aikštelėje.

Vis tik, A. Vitkauskui realaus darbo nebuvo ir per pertrauką pagrindinis „Riterių“ vartų sargas vietą užleido vietą peržiūroje dalyvaujančiam S. Melašenkai.

Po pertraukos žaidimas pasikeitė – sumažėjo sparta, kokybę pakeitė brokas, daugiau kamuolį palaikydavo šiauliečiai. Vienintelį įvartį jie pelnė baudos smūgiu. Po Dovydo Jansono smūgio iš šešiolikos metrų „Riterių“ vartininkas buvo bejėgis. Netrukus savo trečiąjį įvartį iš artimojo nuotolio įmušė G. Paulauskas, „Riteriai“ įgijo trijų įvarčių persvarą ir, iš esmės, tai buvo viskas, ką pavojingo prie vartų sukūrė abiejų komandų žaidėjai.

„Riteriams“ pirmą kartą vadovavęs naujasis treneris Glennas Stahlis teigė, kad liko patenkintas pirmuoju kėliniu. „Žaidėme agresyviai, spaudėme varžovus ir tai lėmė įvarčius. Antrasis kėlinys buvo kitoks, tačiau svarbiausia, kad laimėjome“, – po dvikovos kalbėjo G. Stahlis.

Kitas kontrolines rungtynes „Riteriai“ antradienį žais „Sportimos“ manieže su Vilniaus „Žalgiriu“.