Penktaisiais laimingaisiais tapo Senegalo futbolininkai, kurie aštuntfinalyje 2:0 (0:0) pranoko devyniese likusį Žaliajį Kyšulį.

Senegaliečiai jau pirmo kėlinio viduryje įgijo kiekybinę pranašumą, kai 21 minutę už pavojingą pražangą raudoną kortelę užsidirbo varžovų saugas
Patrickas Andrade.

Antro kėlinio pradžioje, 53 min., Žaliojo Kyšulio komandos reikalai dar labiau suprastėjo, nes toks pat likimas ištiko ir galva Sadio Manę taranavusį vartininką Vozinhą.

Po stipraus ir skausmingo susidūrimo „Liverpool“ snaiperis kurį laiką praleido ant žaliosios vejos, bet galiausiai pakilo ir netgi bandė tęsti rungtynes.

Būtent S. Mane 63 min. po kampinio itin technišku ir tiksliu smūgiu nuo skersinio išvedė senegaliečius į priekį. Tiesa, jau po kelių minučių dėl galvos svaigimo ir prastos savijautos jis turėjo palikti aikštę.

Liūtų žvaigždę pakeitęs Marselio „Olympique“ puolėjas Bamba Diengas 90+2 min. greitos kontratakos metu įtvirtino saviškių pergalę.

Afrikos futbolo čempionato ketvirtfinalyje Senegelo atstovai susitiks su Maroku, kuris 2:1 (1:1) palaužė Malavį.

Gabadinho Mhango (7 min.) ir Achrafas Hakimi (70 min.) apsikeitė įspūdingais tolimais šūviais, o Youssefas En Nesyri (45+2 min.) pasižymėjo smūgiu galva.

Jau žinomos dvi iš kitų trijų būsimų porų: dėl vietos pusfinalyje tarpusavyje grumsis Kamerūnas ir Gambija bei Tunisas ir Burkina Fasas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)