Kamerūno sostinė Jaundė antradienį skaičiuoja mirtino incidento aukas. Pagal oficialius duomenis, mažiausiai 8 žmonės žuvo, daug asmenų buvo sužeista prie stadiono vartų, praneša naujienų agentūra AP.

Tragedija įvyko nesuvaldžius žmonių masės. Apie 50 tūkst. žmonių vienu metu mėgino įžengti į stadioną, kurio tribūnose yra 60 tūkst. vietų.

Tiesa, dėl koronaviruso apribojimų pirmadienį į stadioną plantuota įleisti 48 tūkst. žiūrovų.

Kaip spėja leidinys „Guardian“, veikiausiai stadione buvo per mažai įėjimų, kad vienu metu į jį galėtų patekti tokia žmonių masė. Minioje kilo susistumdymai ir panika, žmonės spaudė vieni kitus ir trypė pargriuvusius.

Vietos valdžia teigia, kad sužeistieji tuoj pat buvo išgabenti į ligonines, tačiau jas pasiekti trukdė kamščiai mieste. Jaundėje oficialiais duomenimis yra 2,7 mln. gyventojų.

Antradienį ryte rengiamas Afrikos čempionato organizatorių susirinkimas, kurio metu bus aiškinamasi, kodėl įvyko šis tragiškas atsitikimas.

Anot AP, keli sužeistieji yra sunkios būklės ir balansuoja ties išgyvenimo riba.

BBC žurnalistė Leocadia Bongben buvo tragiško įvykio „Paul Biya“ stadione liudininke: „Žmonės pradėjo šaukti. Vėliau mačiau atvykstant greitąją medicinos pagalbą. Policija neleido arčiau prieiti. Gyvybių neteko mažiausiai 8 žmonės. Išties labai liūdna, kad žmonės atėjo pažūrėti rungtynių ir baigė čia savo gyvenimą“.

Nepaisant šio įvykio, Afrikos čempionato aštuntfinaliai prasidėjo be atidėjimo. Kamerūnas įveikė Komorų salas 2:1.

Nugalėtojams įvarčius pelnė Karlas Toko Ekambi (29) ir Vincentas Aboubakaras (70), o Komorų salos baigė rungtynes be abejotiną raudonąją kortelę dar 7-ą min. prieš savo akis išvydusio Nadjimo Abdou.

Tačiau Komorai pademonstravo kietą charakterį ir sugebėjo sušvelninti rezultatą – Youssoufas M'Changama 81-ą min. pelnė nuostabų įvartį tolimu smūgiu.

Pažymėtina, kad Komorų salų rinktinės vartus saugojo gynėjas Chakeras Alhadhuras. Tokia situacija susiklostė, nes pagrindinis komandos vartininkas buvo traumuotas, o abu atsarginiai vartininkai turėjo izoliuotis dėl teigiamo koronaviruso testo atsakymo.

Komorai FIFA pasaulio reitinge užima 132-ą vietą. Bilietą į aštuntfinalį šiai rinktinei garantavo netikėta pergalė grupės rungtynėse 3:2 prieš Ganos ekipą.

Kamerūnas turnyro ketvirtfinalyje susigrums su Gambija.

Kitose aštuntfinalio rungtynėse Burkina Fasas po 11 m baudinių serijos 7:6 (1:1) nugalėjo Gaboną, diena anksčiau vykusiuose mačuose Nigerija 0:1 nusileido Tunisui, o Gvinėja 0:1 pralaimėjo Gambijai.

Antradienį ir trečiadienį vyks likusios keturios aštuntfinalio rungtynės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)