Iki šiol Lietuvos mažojo futbolo rinktinė dėl galimų rizikų dar nebuvo apsisprendusi dėl savo dalyvavo balandį turėjusiame vykti Mažojo futbolo pasaulio čempionate, bet dabar abejonių neliko.

Pasaulio mažojo futbolo čempionato organizatoriai nusprendė pakeisti ne tik datą, bet ir pačio turnyro lokaciją. Vietoje sudėtingesnės logistikos iki Kozumelio salos, buvo pasirinktas žemyninėje Meksikos dalyje esantis Kankuno kurortas.

Būtent Kankuno saloje bus pastatytas specialiai mažojo futbolo čempionatui skirtas įspūdingas stadionas, o jame išvysime ir Lietuvos mažojo futbolo rinktinę.

Lietuvos mažojo futbolo asociacija teigiamai įvertino priimtus pokyčius dėl Meksikoje vyksiančio Socca mažojo futbolo Pasaulio čempionato, kurie tikrai sumažins rizikas dėl dalyvavimo.

„Džiaugiamės, kad Socca federacija realistiškai įvertino dabartinę situaciją ir pakeitė ne tik čempionatą datą, bet ir pakoregavo čempionato vietą. Žiūrint į praeities statistiką, viruso plitimas birželio mėnesiais būna mažiausias, todėl rizika dėl jo netikėtai pasitraukti iš čempionato ženkliai sumažėja. Vykimas į Kankuną taip pat pareikalaus šiek tiek mažesnių išlaidų nei į Kozumelio salą. Tokie Socca priimti sprendimai ir mums leidžia tvirčiau sakyti, kad žiūrovai Meksikoje galės išvysti Lietuvos mažojo futbolo rinktinę“, - sakė Lietuvos mažojo futbolo rinktinės vadovas Tomas Butkus.

2019 metais Kretoje vykusiame Pasaulio čempionate Lietuvos mažojo futbolo rinktinės debiutas buvo puikus. Lietuvos rinktinė grupių etape sutriuškino Belgiją ir Maroką bei po įspūdingos kovos palaužė Velsą. Šios trys pergalės leido Lietuvos mažojo futbolo rinktinei įveikti grupių etapą ir žengti į turnyro aštuntfinalį, kuriame 0:2 buvo pralaimėta Anglijos mažojo futbolo rinktinei.

Tokie rezultatai Lietuvos mažojo futbolo rinktinei leido pakilti net į 20 vietą Pasaulio mažojo futbolo rinktinių reitinge. Visgi, į Meksiką vyksianti rinktinė bus gerokai pasikeitusi ir, tikėtina, į stipriąją pusę.

„Rinktinės sudėtis tikrai keisis nuo tos, kurią matėte Kretoje 2019 metais. Iš tos rinktinės tikriausiai turėsime tik vieną ar du atstovus Meksikoje. Norime turėti stiprią rinktinę ir jos tęstinumą bent trimis metams. Jau dabar turime žaidėjų sąrašą, kuris vyks į Meksiką, tik jį atskleisime vėliau, bet tame sąraše yra ir puikiai Lietuvos futbolo gerbėjams žinomų pavardžių. Galiu patikinti, kad rinktinės sudėtis bus dar stipresnė ir konkurencingesnė, todėl ir tikslai rinktinei bus keliami dar aukštesni. Norime pasirodyti kaip galime geriau, o rinktinių reitinge kilti dar aukščiau“, - pridūrė rinktinės vadovas T. Butkus.

Kankuno kurorte birželio 10-19 dienomis išvysime ne tik Lietuvos mažojo futbolo rinktinę, bet turėsime savo šalies atstovą ir teisėjų gretose. Buvęs FIFA arbitras ir vienas geriausių Lietuvos teisėjų Gediminas Mažeika sutiko teisėjauti Socca mažojo futbolo Pasaulio čempionate ir ten vėl užsivilks teisėjo aprangą.