Ketvirtadienį Kamerūne finišavo Afrikos pirmenybių grupių etapas, košmariškai susiklostęs Alžyro komandai.

Paskutinėse rungtynėse 2019-ųjų čempionai 1:3 neprilygo Dramblio Kaulo Kranto rinktinei.

Po Francko Kessie, Ibrahimo Sangare ir Nicolas Pepe tikslių smūgių pastaroji triuškino varžovus, bet į kampą įsprausti alžyriečiai turėjo galimybių atsitiesti.

Vis dėlto 60-ą min. prie 11 m žymos stojęs komandos kapitonas Riyadas Mahrezas iš Anglijos čempionų „Manchester City“ klubo mušė į virpstą.

Po 13 min. Sofiane'as Bendebka sušvelnino skirtumą pagaliau atidarydamas Alžyro įvarčių sąskaitą turnyre, tačiau tai buvo menka paguoda čempionams.

E grupėje jie liko paskutiniai ketvirti. Vienintelį tašką alžyriečiai iškovojo atidarymo rungtynėse su kuklia Siera Leonės komanda (0:0), vėliau 0:1 kapituliavo prieš Pusiaujo Gvinėjos rinktinę.


„Tai yra paprasčiausias fiasko. Nesugebėjome pasinaudoti savo progomis, net mušant 11 m baudinį. Mes tarsi neatvykome į šias pirmenybes“, – graužėsi Alžyro ekipos treneris Djamelis Belmadi.

Dramblio Kaulo Krantas (7 tšk.) laimėjo E grupės varžybas, tačiau kol kas džiūgauti taip pat negali, mat aštuntfinalyje laukia sunki akistata su Mohamedo Salah vedamu Egiptu.

Ties pirmu barjeru suklupo tituluota Ganos rinktinė, kuri liko paskutinė C grupėje (1 tšk.).


Žūtbūtinį lemiamą mūšį ganiečiai įsigudrino 2:3 pralaimėti pirmą kartą turnyre dalyvaujantiems Komorų futbolininkams.

Keturis kartus žemyno čempionais praeityje tapusių „juodųjų žvaigždžių“ pasirodymas buvo toks nuviliantis, jog šios šalies Jaunimo ir sporto ministerija atskiru pranešimu informavo kviečianti „ant kilimėlio“ Ganos futbolo asociacijos vadovybę ir „sieksianti skubiai užtikrinti, kad rinktinės kaip nacionalinio pasididžiavimo simbolio statusas būtų atkurtas“.


Maksimalų taškų skaičių grupių varžybose pavyko surinkti tik Nigerijos atstovams, kurie D grupėje paeiliui pranoko Egiptą, Sudaną ir Bisau Gvinėją, o rezultatyviausiu pirmo etapo žaidėju tapo šeimininkų puolėjas Vincentas Aboubakaras, pasižymėjęs 5 kartus.

Aštuntfinalių susitikimai bus žaidžiami sausio 23-26 dienomis.

Aštuntfinalių poros:

Burkinas Fasas – Gabonas

Nigerija – Tunisas

Senegalas – Žaliojo Kyšulio salos

Malis – Pusiaujo Gvinėja

Gvinėja – Gambija

Kamerūnas – Komorai

Dramblio Kaulo Krantas – Egiptas

Marokas – Malavis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją