Dar gruodį MFA „Žalgiris“-MRU 5:0 nugalėjo FK „Vilkija“ ekipą ir 6:1 nugalėjo „Utenos Utenio“ futbolininkes. Sausį žalgirietės 3:1 palaužė Vilniaus „JL Stars“ ekipą, o paskutinėse pirmojo etapo rungtynėse net 13:0 sutriuškino FK „Šešupė“-„M CITY“ komandą.

D. Gražulio teigimu, džiugina ne tik pergalės, bet ir gerėjantis žaidimas. „Mano tikslas, kad MFA „Žalgiris“-MRU ne tik laimėtų rungtynes, bet ir gautų kuo daugiau žinių apie salės futbolą, kurias vėliau galėtų panaudoti ir Lietuvos salės futbolo rinktinėje. Tam tikra prasme, tai net didesnis iššūkis nei tiesiog žaisti ir laimėti rungtynes. Džiugu, kad kiekvienose rungtynėse ryškėja tiek ne tik geresnio komandinio susižaidimo ir savitarpio supratimo kontūrai, bet ir pačios futbolininkės vis geriau supranta savo užduotis aikštėje“, – pastebėjo salės futbolo specialistas.

Per ketverias sužaistas rungtynes MFA „Žalgiris“-MRU įmušė 27 įvarčius, o varžovėms pasižymėti leido vos 2 kartus. Rezultatyviausia žalgiriečių ekipoje buvo 10 įvarčių pelniusi Karilė Liužinaitė, po 3 kartus pasižymėjo Insa Fischer ir Žemyna Lekavičiūtė, po 2 – Barabar Antonovič ir Simona Bagavičiūtė.

Kovas antrame LMFA moterų salės futbolo čempionato etape MFA „Žalgiris“-MRU pradės akistata su ketvirtą vietą Šiaurės-Vakarų regione užėmusia FK „Saned“-Joniškio SC ekipa. Būsimos žalgiriečių varžovės Šiaurės-Vakarų regione 2:20 pralaimėjo FA „Šiauliai“ ekipai, 4:7 turėjo pripažinti FK „Jakai“ pranašumą ir 2:13 nusileido FA-FK „Panevėžys“-PRSSG futbolininkėms. Pirmame čempionato etape „Saned“-Joniškio SC komandoje rezultatyviausiai žaidė 6 įvarčius pelniusi Kornelija Domkutė, 2 įvarčius pridėjo Ugnė Užkuraitytė.

„Galima sakyti, kad antrą etapą pradėsime su silpniausia kito pogrupio komanda, tačiau vis tiek reikia ruoštis rimtai kovai. Nors mes savo regione iškovojome visas pergales, bet tik paskutinės buvo sąlyginai lengvesnės, nes gan greitai pavyko pramušti varžovių gynybą. O visos kitos rungtynės buvo gan klampios ir nervingos, nes priešininkės nuo pirmų minučių koncentruodavosi gynyboje, o mums dar trūksta įgūdžių, kad kontroliuodamos kamuolį poziciniame futbole susikurtume daug progų įvarčiams. Manau, kad taip pat žais ir Joniškio komanda“, – samprotavo D. Gražulis.

Priminsime, kad pernai dėl COVID-19 pandemijos ribojimų šalies salės futbolo čempionatas neįvyko. Šiais metais kovas Lietuvos čempionate pradėjo 9 komandos: Pietų-Rytų regiono grupėje be nugalėtojų titulą ginančių žalgiriečių žaidė Vilniaus FK „JL Stars“, FK „Šešupė“-„M CITY“, FK „Utenis“ ir FK „Vilkija“, o Šiaurės-Vakarų regiono grupėje rungtyniavo 2019-2020 m. sezono vicečempionės FA-FK „Panevėžys“-PRSSG, bronzą iškovojusi FA „Šiauliai“ komanda, taip pat FK „Jakai“ ir FK „Saned“-Joniškio SC ekipa.

Paskutinėse čempionato pirmojo etapo rungtynėse sausio 23 d. susitiks Pietų-Rytų regione dėl antros vietos kovojančios FK „Vilkija“ ir Vilniaus FK „JL Stars“.

Pasibaugis pirmama varžybų etapui 8-ios aukščiausias vietas savo grupėse užėmusios komandos tęs kovą dėl medalių atkrintamosiose varžybose. Ketvirtfinalio etapo dvikovos įvyks paskutinį sausio savaitgalį.