Malio ir Tuniso dvikovai teisėjavęs arbitras iš Zambijos Janny Sikazwe sužaidus kiek daugiau nei 85 minutes užtikrintai paskelbė apie rungtynių pabaigą. Tuo metu Tuniso futbolininkai atkakliai siekė išlyginti rezultatą, tad toks arbitro sprendimas iššaukė audringą šios šalies atstovų reakciją.


Šiek tiek atsipūtęs J. Sikazwe nusprendė pratęsti rungtynes. Tačiau nesužaidus net 90 minučių arbitras antrą kartą sušvilpė mačo pabaigą. Nors Tuniso rinktinės treneriai ir žaidėjai neslėpė nepasitenkinimo, arbitras iš Zambijos šį kartą savo sprendimo nepakeitė. Nuo rimtesnių nemalonumų jį apsaugojo tik aikštėje pasirodžiusi stadiono apsauga.


Įdomu, kad 87 min. raudona kortelė po VAR peržiūros buvo parodyta Malio rinktinės žaidėjui El Bilalui Toure, bet net ir tai neprivertė arbitro J. Sikazwe pridėti bent kelių papildomų minučių prie pagrindinio rungtynių laiko.

Vienintelį rungtynių įvartį 48 min. į Tuniso rinktinės vartus pelnė 11 metrų baudos smūgį realizavęs Ibrahima Kone. Beje, 75 min. po VAR įsikišimo baudinys buvo skirtas ir į Malio vartus, bet tunisietis Wahbi Khazri šiuo šansu nepasinaudojo.

Afrikos futbolo čempionatas Kamerūne vyks sausio 9 – vasario 6 dienomis.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)