„Futbole susiformavusi tokia praktika, kad pirmoje treniruotėje daugiau dėmesio žaidėjai skiria tarpusavio bendravimui, šypsenoms, o ne rimtam pasiruošimui. Šiandien treniruotėje dar nebuvo Gyčio Paulausko, Olaidės Badmuso, tačiau prisijungė nemažai naujų jaunų veidų, kurie gali prisijungti prie komandos.

Būtina pabrėžti, kad šiandien į treniruotę susirinkusi sudėtis dar tikrai nėra galutinė. Turime porą savaičių iki pirmųjų kontrolinių rungtynių, tuomet turėtų pasirodyti ir potencialūs naujokai“, – sakė klubo sporto direktorius Tadas Simaitis.

Manieže susibūrė didžioji dalis pernai komandai atstovavusių futbolininkų. Tarp jų buvo galima išvysti ir ekipos kapitoną, nacionalinės vyrų rinktinės gynėją Dominyką Barauską.

„Kaip ir kiekvienais metais, smagu sugrįžti po atostogų ir pasimatyti su komandos draugais. Visada būna toks lengvas jauduliukas, nes žinai, kad bus kažkas naujo – žaidėjai, treneriai, galbūt, kitokios treniruotės ir metodai. Žinoma, pats pasiruošimas būna sunkus ir varginantis, bet tai yra mūsų sporto dalis. Su naujais metais kartu ateina ir naujas sezonas, kurio tikrai labai laukiame“, – po treniruotės kalbėjo D. Barauskas.

Pirmuoju „Riterių“ varžovu kontrolinėse rungtynėse bus „Kauno Žalgiris“. Dvikova numatyta sausio 22 dieną.

"Kauno Žalgirio" pirmoji treniruotė 2022-aisiais / Foto: zalgiris.lt

Pažymėtina, kad kauniečiai taip pat šiandien pradėjo pasirengimą naujam sezonui.

Įvadinė treniruotė daugiausiai buvo skirta futbolininkų fizinių savybių vertinimui bei raumenų aktyvavimui ir jų mobilizavimui, o penktadienį žaidėjams bus atlikti išsamūs testai.

„Kauno Žalgirio“ futbolo akademijoje prakaitą liejo ir ekipos fizinio rengimo trenerio Šarūno Bičiušo nurodymų klausė praėjusiame sezone komandai atstovavę Deividas Mikelionis, Martynas Dapkus, Egidijus Vaitkūnas, Edvinas Girdvainis, Karolis Šilkaitis, Gratas Sirgėdas, Edvinas Kloniūnas, Linas Pilibaitis, Michaelas Thuique, Yuma Suwa, Divine’as Naah, Abdulgafaras Opeyemi, Oyinlola Kayode, Dovydas Vilkas, Pijus Nainys, Deitonas Vinckus ir Denis Ževžikovas, pasibaigus nuomos sutarčiai iš Gargždų „Bangos“ į Kauną grįžęs Benas Anisas ir jaunimo ekipos žaidėjai – Pijus Sudakovas, Lukas Odincovas bei Nojus Akinis,

Ateinančią savaitę žalgiriečiai kontrolinėse rungtynėse išmėgins jėgas su „Kauno Žalgirio B“ ekipa, o pirmuoju rimtu išbandymu sausio 23 dieną taps dvikova su Vilniaus „Riteriais“.

Beje, prie jau anksčiau su komanda atsisveikinusių žaidėjų taip pat prisidėjo Airidas Mickevičius ir Rudinilsonas Silva, į Kauną greičiausiai negrįš ir Philipas Otele.

Artimiausiu metu „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas pristatys į komandą atvyksiančius naujokus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)