VšĮ FC „Hegelmann Litauen“ valdyba dar pernai pateikė Lietuvos futbolo federacijos Vykdomajam komitetui prašymą pakeisti klubo pavadinimą, kurį nuspręsta oficialiai pradėti naudoti nuo 2022 metų pradžios.

„Klubo pavadinimas sutrumpėja dėl labai aiškių priežasčių – norime būti lengviau atpažįstami ir savo pergales sieti ne tik su Lietuvoje veiklą vykdančia „Hegelmann Transporte“, tačiau ir visa „Hegelmann Group“ įmonių grupe, kuri veiklą vykdo Europoje ir Amerikoje. Nuo šios akimirkos klubas tampa tarptautiniu – visos įmonių grupės klubu“, – sakė klubo vykdantysis direktorius Dainius Šumauskas.

Mėlynai-balti buvo priversti atsisveikinti su dviem kėdainiečiais – Jonu Supronu ir Ugniu Lekečinsku.

21-erių metų U. Lekečinskas prie „Hegelmann“ komandos prisijungė 2018 metų sezone ir iš viso klubo gretose sužaidė 90 rungtynių, iš jų 15 pernai „Optibet A lygoje“.

Per visą klube praleistą laikotarpį saugas pelnė 27 įvarčius ir pagal šį rodiklį mėlynai baltų istorijoje užima ketvirtą vietą tarp visų žaidėjų. Praeitą sezoną U. Lekečinskas 4 kartus pasižymėjo rungtyniaudamas už B komandą, o A lygoje atliko tik vieną rezultatyvų perdavimą.

21-erių metų J. Supronas į Kauną atvyko 2020 metų pradžioe ir per du sezonus aikštėje pasirodė 43 kartus bei pasižymėjo 17 tikslių smūgių, iš kurių 14 šiemet LFF II lygoje. A lygoje krašto saugas sužaidė 11 rungtynių bei įvarčių nepelnė.

2009-aisiais įsikūręs ir visas žemesniąsias Lietuvos pirmenybių pakopas perėjęs „Hegelmann“ klubas pernai startavo A lygoje ir debiutiniame sezone užėmė 5 vietą.