Kaip skelbia Italijos sporto žiniasklaidos gigantas „La Gazzetta dello Sport“, šioje šalyje gyvenusį 52-ejų argentinietį antradienį ištiko širdies smūgis, jis mirė savo namuose.

H. Maradona jaunystėje taip pat profesionaliai žaidė futbolą. Jis rungtyniavo Pietų Amerikos komandose, Europoje žaidė Italijos, Austrijos, Ispanijos ekipose, atstovavo ir Japonijos bei Kanados klubams.

Saugo pozicijoje rungtyniavęs Hugo Italijos „Serie A“ pirmenybėse epizodiškai atstovavo „Ascoli“ komandai, o Ispanijoje „La Liga“ čempionate jis vilkėjo Madrido „Rayo Vallecano“ marškinėlius ir per 35 sužaistas rungtynes pelnė 6 įvarčius.

Baigęs profesionalaus futbolininko karjerą H. Maradona bandė tapti treneriu, tačiau Puerto Riko lygoje šį darbą dirbo vos vienus metus. Vėliau jis grįžo į namais tapusią Italiją, kur darbavosi vienoje iš Neapolio futbolo mokyklų – ėjo sporto direktoriaus pareigas.

Tarnybos pranešimą apie Hugo Maradoną ištikusį širdies smūgį gavo antradienį 11.50 val., atvykę greitosios pagalbos darbuotojai vyrui padėti niekuo jau nebegalėjo.

Primename, kad Diego Armando Maradona mirė praėjusiais metais lapkričio 25-ąją. Oficiali mirties priežastis – širdies smūgis, tačiau teismai dėl jį turėjusių prižiūrėti gydytojų ir slaugos darbuotojų aplaidumo Argentinoje nesibaigė iki šiol.

Hugo Maradona
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės