Kroatų futbolininkas M. Cacičius mirė gruodžio 23-ą dieną, praėjus trims dienoms, kai po netikėto sąmonės praradimo per treniruotę su savo komanda „NK Nehaj Sinj“ jam buvo sukelta dirbtinė koma.

23 metų futbolininkas buvo iš karto nugabentas į ligoninę, kur jam diagnozuotas širdies nepakankamumas.

Gydytojai darė viską, kad išgelbėtų jauno sportininko gyvybę, tačiau jų pastangų neužteko. M. Cacičius jau skynė savo sunkaus darbo vaisius – buvo kviečiamas žaisti į skirtingas šalis.

Gynėjas Kroatijos miestą Senį paliko 2018 metų rugpjūtį. Jis žaidė italų „Serie D“ rungtyniaujančioje komandoje „Isernia“, o grįžęs po sezono į gimtinę apsivilko Zagrebo „NK Trnje“ marškinėlius.

Vienas iš buvusių jo klubų – bosnių „NK Jedinstvo“ – apgailestavo dėl tokio įvykio: „Ilsėkis ramybėje, Marinai. Tu amžinai būsi mūsų širdyse“.


Gruodžio 22 dieną Omano rinktinės žaidėjas Mukhaledas Al-Raqadi taip pat staiga mirė per apšilimą prieš vietinės lygos rungtynes.

„Muscat Club“ ekipos gynėjas patyrė širdies smūgį. 29 metų futbolininkas buvo nugabentas į ligoninę, tačiau ten neišgyveno.

„Su tikėjimo kupinomis širdimis priimame Dievo valią. „Muscat“ klubo valdyba ir visi nariai siunčia užuojautą Al-Raqadi šeimai. Prašome jam Dievo palaimos. Dievas pasiima, Dievas grąžina“, – rašė „Muscat Club“ oficialioje žinutėje.


Dar viena gyvybė, taip pat gruodžio 22 dieną, užgeso po Egipto trečiosios lygos klubo „Al-Rebat & Al-Anwar“ treniruotės. Komandos vartininkas Ahmedas Aminas širdies smūgis užklupo rūbinėje.

Be sąmonės susmukusį futbolininką medikų komanda mėgino atgaivinti, tačiau nepavykus jis buvo nugabentas į artimiausią ligoninę.

Greitosios pagalbos automobiliui atvykus, ligoninės medikams beliko tik konstatuoti, kad vartininkas jau miręs.


Futbolo bendruomenė pastebi liūdną ir nerimą keliančią tendenciją – mirčių dėl širdies nepakankamumo tarp žaidėjų šiais metais padaugėjo dvigubai lyginant su įprastu vidurkiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)