21-erių futbolininkas iš Serbijos bent po įvartį muša jau šeštose Italijos lygos rungtynėse iš eilės ir labai tikėtina, kad paskutiniame šių metų susitikime – gruodžio 22-ąją prieš Veronos „Hellas“ – portugalo rekordas bus pagerintas.

C. Ronaldo XXI amžiaus rekordą užfiksavo 2020 metais, kai vis dar žaidė su „Juventus“ marškinėliais. Paskaičiuota, kad vienam įvarčiui įmušti portugalui tuomet prireikdavo apytiksliai 76 minučių aikštėje. Galimai nauju rekordininku esančiam serbui laiko prireikia gerokai daugiau – 112 minučių, tačiau fakto tai nekeičia – jis artėja prie įsimintino pasiekimo.

Serbas turi teorinių galimybių pagerinti ir visų laikų „Serie A“ rekordą. Kad taip nutiktų, D. Vlahovičiui reikia įmušti keturis kartus ir pasiekti 37 įvarčių žymą. Dabartinis rekordas priklauso švedui Gunnarui Nordahlui, kuris atstovaudamas AC „Milan“ ekipai 1950-aisiais pasižymėjo 36 kartus.

Be to, „Fiorentina“ ekipos istorijoje yra vos vienas žaidėjas, fiksavęs ilgesnę įvarčių seriją. Tai – argentinietis Gabrielis Batistuta, 1994 metais bent po įvartį pelnęs 11-oje rungtynių iš eilės.

Gabrielis Batistuta

17 įvarčių D. Vlahovičius mušė dar praėjusiame sezone, o per 18 šio sezono rungtynių jis varžovų vartininką nuginklavo 16 kartų – penki įvarčiai krito nuo 11 metrų žymos. Pažymėtina, kad daugiau sykių per pirmas 18 sezono rungtynių „Fiorentina“ ekipoje per visą istoriją pasižymėjo tik trys žaidėjai: Miguelis Angelis Montuori (17 įvarčių, 1958-1959 m.), Gabrielis Batistuta (17 įvarčių, 1998-1999 m.) ir Luca Toni (16 – 2005-06 m.).

D. Vlahovičius čempionate pirmauja ne tik pagal įvarčių ir atliktų smūgių skaičių, bet yra ir dažniausiai ne pagal taisykles oponentų stabdomas „Serie A“ futbolininkas. Šiame sezone varžovai prieš serbą prasižengė net 43 kartus.

Prieš atvykstant į Italiją serbas žaidė gimtosios šalies komandoje – Belgrado „Partizan“. Į Florencijos ekipą jis persikėlė 2017 metais, bet dėl administracinių normų – iš anksto nesumokėtos pilnos perėjimo sumos – negalėjo žaisti iki 2018 liepos 1-osios, o komandoje debiutavo tų metų rugsėjį.

190 cm ūgio serbas pasižymi itin efektyviu žaidimu galva, fizine jėga, yra orientuotas taktiškai ir turi puolėjui būtiną įvarčių uoslę – atsiduria tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje.

Tiesa, anot specialistu, per artimiausius metus D. Vlahovičiui dar reikėtų pagerinti smūgių taiklumą, toliau tobulėti techniškai ir taktiškai tam, kad neprapultų atsidūręs tarp elitinių klubų žvaigždžių.

Šiuo metu „Fiorentina“ ekipa po 18 rungtynių „Serie A“ čempionate yra surinkusi 31 tašką ir yra 6-oje pozicijoje. Komanda ir toliau tęsia bilieto į kitų metų UEFA Čempionų lygą medžioklę.

Tiesa, sklinda gandai, kad jau šią žiemą D. Vlahovičius turėtų palikti Italijos klubą ir žengti dar vieną žingsnį elito link. „Fiorentina“ komandos generalinis direktorius Joe Barone teigia, kad darė viską, ką galėjo, kad išlaikytų šį jauną supertalentą Florencijos ekipoje.

„Dušanas ir jo agentas atmetė mūsų naujo kontrakto pasiūlymą. O mes siūlėme geriausią atlyginimą „Fiorentina“ klubo istorijoje“, – portalui Football Italia sakė J. Barone.

Tarp galimų kandidatų įsigyti šį puolėją minimi tokie klubai kaip „Liverpool“, „Manchester City“, „Arsenal“, „Spurs“, „Real“.

Cristiano Ronaldo
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją