Anot SFL projektų vadovo Pauliaus Malžinsko, „SFL 7x7 Cup“ čempionatai rengiami jau daugiau nei dešimtmetį, bet šį kartą komandos į sostinės maniežus sugrįžo po metų pertraukos. „2019-2020 m. čempionato dėl COVID-19 grėsmės nepavyko užbaigti, o pernai varžybas dėl karantino ir mėgėjų sportui taikytų ribojimų teko apskritai atšaukti. Nuoširdžiai tikiuosi, kad šį kartą pavyks sužaisti visas rungtynes ir sėkmingai užbaigti varžybas. Noriu pabrėžti, jog šiemet turnyras yra vykdomas laikantis visų įstatymų bei reikalavimų – į maniežus žaidėjai bei sirgaliai patekti gali tik pateikę galiojančius Galimybių pasus, o rungtynėse nedalyvaujantys asmenys rungtynių metu turi dėvėti apsaugines veido kaukes. Kadangi šiais metais varžybas galime vykdyti ne tik „Sportima“ universalio arenoje, bet ir BFA bei Pilaitės gimnazijos maniežuose, pasistengėme taip sudėlioti tvarkaraštį, kad visos rungtynės būtų sužaistos iki kovo 1 dienos“, – teigė P. Malžinskas.

Šiais metais masiškiausiame Lietuvos žiemos futbolo turnyre varžosi 60 komandų, jos suskirstytos į penkis divizionus. Nors didžiąją dalį iš daugiau nei 1500 turnyro dalyvių sudaro futbolo mėgėjai, kuriems šis sportas yra tarsi hobis, tačiau „SFL 7x7 Cup“ žiemos turnyre galima išvysti ir ne vieną žinomą Lietuvos futbolo žmogų.

„Prieš kelis metus nusprendėme, kad mūsų žiemos pirmenybėse gali žaisti visi norintys, net ir Lietuvos rinktinės nariai. Ir tikrai dėl tokio sprendimo nesigailime, nes futbolo mėgėjai turi unikalią galimybę aikštėje susitikti ne tik su buvusiais profesionalais, jau baigusiais karjerą, bet ir su geriausiais šalies futbolininkais. Štai ir šiais metais aukščiausiame turnyro divizione „MV Team“ komandoje žaidžia su Vilniaus „Žalgiriu“ Lietuvos čempionu tapęs Karolis Uzėla, paraiškoje yra Linas Pilibaitis ir net Lenkijoje rungtyniaujantis Fedoras Černychas. Šioje komandoje apskritai suburtas visas Lietuvos futbolo legendų žvaigždynas – Marius Stankevičius, Tomas Danilevičius, Deividas Šemberas, Andrius Skerla, Arūnas Klimavičius ir kt. Čia įvarčius štampuoja buvęs Lietuvos rinktinės narys Edgaras Česnauskis, taip pat grįžimui į A lygą ruošiasi ir „Šiaulių“ klubo kapitonas, nesenstantis Algis Jankauskas“, – atkreipė dėmesį P. Malžinskas.

Profesionalių futbolininkų yra ir kitų komandų paraiškose. Štai Šalčininkėlių „Visinčia“ į paraišką įtraukė Lietuvos rinktinės narį Danielį Romanovskį, istorinis Vilniaus „Geležinio vilko“ klubas savo sudėtyje šiam turnyrui turi nemažą Vilniaus „Riterių“ desantą – vilkais žiemai tapo Deividas Malžinskas, Gytis Paulauskas ir veteranas Valdemaras Borovskis. Pačiame žemiausiame – E divizione debiutuojančios FC „Zenit Vilnius“ komandos sudėtyje yra Egidijus Vaitkūnas.

Pasak P. Malžinsko, turnyras įdomus tuo, jog čia ne tik varžosi žinomi šalies futbolininkai, tačiau ir dėl to, kad čia vienijasi ir bendruomenės. Tiksliau – sostinės futbolo mokyklų ar akademijų bendruomenės. „Dar prieš du metus šiame turnyre startavo futbolo mokyklos „Ataka“ kolektyvas, kurie vėliau suvienijo jėgas didžiojo futbolo kovoms ir šiemet laimėjo savo SFL divizioną. „Atakos“ futbolo mokykla gali būti tarsi tam tikras pavyzdys kitoms bendruomenėms – Pilaitės gimnazijos stadione žaidžianti komanda turi gausų sirgalių būrį, o didžiausiems komandos fanams siūlo įsigyti ir atributikos, – pasakojo SFL projektų vadovas P. Malžinskas. – Šiemet pirmą kartą komandą iš savo trenerių subūrė ir „Vilnius Football Academy“ kolektyvas, kuriame varžosi ne tik komandos treneriai, tačiau ir akademijai prijaučiantys ir jos bendruomenės dalimi esantys žmonės bei vyresni akademijos auklėtiniai. Už šią komandą rungtyniauja ir vienas iš akademijos steigėjų bei vadovų Darvydas Šernas, kuris taip pat nepraleidžia galimybės pagainioti kamuolį su bendraminčiais. Į vieną komandą susibūrė ir buvę Baltijos futbolo akademijos (BFA) auklėtiniai, ir buvę Vilniaus "Žalgirio" jaunimo sistemos nariai, netapę profesionaliais futbolininkais, bet nuoširdžiai mylintys šią sporto šaką.“

„SFL 7x7 Cup“ čempionatas tęsis iki pat vasario mėnesio pabaigos. Daugumai šių varžybų dalyvių tai yra puiki galimybė ne tik pakovoti dėl pergalių, bet ir praleisti laiką su bendraminčiais, o taip pat – ir pasiruošti būsimam lauko sezonui. Ir nesvarbu, ar tai bus Lietuvos futbolo A ir Pirma lygos, ar žemiausias Vilniaus mėgėjiško futbolo pirmenybių divizionas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)