Karjerą futbolininkas baigia prabėgus vos šešiems mėnesiams po persikėlimo iš „Machester City“ į „Barcelonos“ komandos gretas.

Būtent Barselonoje surengtoje spaudos konferencijoje S. Aguero ir paskelbė apie priimtą sprendimą, sunkiai sutramdydamas iš akių besiveržiančias ašaras. Katalonijos klube jis sužaidė vos penkerias rungtynes, per paskutines iš kurių argentiniečiui sustreikavo širdis. Jis buvo išvežtas į ligoninę, o medikų verdiktas buvo negailestingas – dėl širdies nepakankamumo profesionalo karjerai atėjo pabaiga.

Per visą savo karjerą įvairiose lygose ir rinktinėse S. Aguero sužaidė 786 rungtynes ir pelnė 427 įvarčius.

Iš Buenos Airių „Independiente“ į Europą persikėlęs puolėjas 2006-2011 m. vilkėjo Madrido „Atletico“ marškinėlius, o 2011-2011 m. atstovavo „Manchester City“ ir tapo tikra šio klubo ikona.

Su Mančesterio ekipa S. Aguero penkis kartus laimėjo Anglijos „Premier“ lygą ir daugybę įvairių kitų trofėjų, susižėrė krūvas asmeninių apdovanojimų.

„Premier“ lygoje jis yra ketvirtas pagal rezultatyvumą visų laikų futbolininkas (184), nusileidžiantis tik Alanui Sheareriui (260), Wayne'ui Rooney (208) ir Andrew Cole'ui (187).

Triumfuoti puolėjui nepavyko tik UEFA Čempionų lygoje, kur šių metų finale Mančesterio ekipa nusileido Londono „Chelsea“ futbolininkams.

Su Argentinos rinktine S. Aguero šiais metais iškovojo Pietų Amerikos futbolo čempiono titulą. 2014-aisiais su ekipa jis nužygiavo iki Brazilijoje vykusio pasaulio futbolo čempionato finalo, tačiau jame argentiniečiai pripažino Vokietijos pranašumą.

Su Argentinos U23 rinktine 2008-aisiais Pekine S. Aguero yra tapęs ir olimpiniu čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)