Kaip ir ankstesniuose dviejuose turnyruose, lietuviai startuos C divizione, o jų varžovai grupėje paaiškės būtent po burtų ceremonijos.

Lietuviai pateko į trečiajį burtų krepšelį. Kartu su jais ten yra Sakartvelas, Azerbaidžanas ir Kosovas, o tai reiškia, kad su šiomis komandomis lietuviai tikrai nesusitiks.

Visi C diviziono burtų krepšeliai:

Pirmasis krepšelis: Turkija, Bulgarija, Slovakija, Šiaurės Airija;

Antrasis krepšelis: Graikija, Baltarusija, Liuksemburgas, Šiaurės Makedonija;

Trečiasis krepšelis: Lietuva, Sakartvelas, Azerbaidžanas, Kosovas;

Ketvirtasis krepšelis: Kazachstanas arba Moldova, Kipras arba Estija*, Gibraltaras, Farerų Salos;

* Kazachstano, Moldovos, Kipro ir Estijos komandos praėjusiame Tautų lygos sezone C divizione savo grupėse užėmė paskutines vietas, tad tarpusavyje susitiks dviejose atkrintamųjų porose. Porų laimėtojai liks C divizione, pralaimėtojai – kris į D divizioną.

Dėl to, kad kitų metų pasaulio čempionatas Katare vyks žiemą, kiek koregavosi ir UEFA tautų lygos tvarkaraštis – net ketverios Lietuvos grupės etapo rungtynės bus sužaistos birželio mėnesį, o dar dvejos – rugsėjį.

Tradiciškai kiekvienos C grupės laimėtojai kitame turnyre kyla į aukštesnį divizioną, tuo metu paskutines vietas užėmusios keturios komandos turės sužaisti išlikimo rungtynes tarpusavyje, tų rungtynių pralaimėtojai iškris į D divizioną.

Praėjusiame Tautų lygos turnyre lietuviai per šešerias rungtynes iškovojo 8 taškus ir savo grupėje užėmė trečią vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją