Kitame Čempionų lygos etape žais Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai), Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), Turino „Juventus“ (Italija), „Liverpool“ (Anglija), „Manchester City“ (Anglija), „Manchester United“ (Anglija), Madrido „Real“ (Ispanija), Madrido „Atletico“ (Ispanija), Londono „Chelsea“ (Anglija), Milano „Inter“ (Italija), Paryžiaus „Saint Germain“ (Prancūzija), Lisabonos „Sporting“ (Portugalija), LOSC (Prancūzija), „RB Salzburg“ (Austrija), Lisabonos „Benfica“ (Portugalija).

Vieno likusio kelialapio į kitą Čempionų lygos etapą savininkas paaiškės vėliau. Dėl itin prastų oro sąlygų Bergame buvo nuspręsta atidėti rungtynes tarp „Atalantos“ ir „Villarreal“ komandų.

Dramatiškai pasibaigė Xavi treniruojamos „Barcelonos“ kelionė šį sezoną UEFA Čempionų lygoje. Ji liko trečioje E grupės vietoje ir toliau tęs kovas Europos lygos atkrintamosiose varžybose.

Be žiūrovų Miunchene vykusioje dvikovoje „Bayern“ diktavo savo sąlygas aikštėje – jau pirmajame kėlinyje po Thomo Mullerio ir Leroy Sane įvarčių išsiveržė į priekį 2:0.

Antrajame kėlinyje aikštės šeimininkų pergalę įtvirtino Jamalas Musiala (3:0). Likęs dvikovos pusvalandis abiem ekipoms jau buvo tik formalumas.

Antrąją vietą E grupėje užėmė ir į aštuntfinalį prasibrovė Lisabonos „Benfica“, kuri namie 2:0 įveikė Kijevo „Dinamo“ futbolininkus.

Paskutinį kartą „Barcelona“ Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose nežaidė 2004 metais, tačiau tai įvyko dėl to, kad katalonai Ispanijos čempionate sezoną prieš tai liko šešti ir nepateko į šį prestižinį turnyrą (iš „La Liga“ kelialapius į Čempionų lygą gauna pirmosios 4 komandos).

Dairantis panašaus į „Barcos“ likimo Čempionų lygoje reikėtų grįžti į 2000-2001 metų sezoną, kuomet ji H grupėje ji liko trečia ir buvo eliminuota.

Priminsime, kad „Blaugrana“ Čempionų lygos nugalėtoja yra tapusi keturis kartus (2006, 2009, 2011, 2015 metais), o apskritai į pagrindinį turnyro grupių etapą nesugebėjo patekti tris kartus (1995-96, 1996-97, 2003-04 metų sezonais).

F grupės lyderės poziciją anksčiau užsitikrinusi „Manchester United“ trečiadienį savo aikštėje sužaidė lygiosiomis 1:1 su paskutinėje vietoje likusia „Young Boys“ ekipa.

G grupėje pirmoje pozicijoje įsitvirtino Lilio „Olympique“, kuri išvykoje 3:1 nugalėjo „Wolfsburg“ futbolininkus. Antrą bilietą į aštuntfinalį sugriebė „RB Salzburg“ komanda, namie 1:0 įveikusi „Sevilla“ ekipą.

Pirmąją poziciją H grupėje Turino „Juventus“ komandai užleido Londono „Chelsea“ futbolininkai.

Čempionų titulą ginantys Thomo Thuchelio auklėtiniai Rusijoje per teisėjo pridėtą laiką praleido varžovų įvartį ir rungtynėse su Sankt Peterburgo „Zenit“ turėjo tenkintis lygiosiomis 3:3.

Du įvarčius Londono ekipai pelnė Timo Werneris, kartą pasižymėjo Romelu Lukaku. Lygiąsias 90+4 min. šioje Rusijoje vykusioje dvikovoje įspūdingu įvarčiu išplėšė Magomedas Ozdojevas.


Savo ruožtu Turino ekipa minimaliu skirtumu 1:0 įveikė grupės autsaiderę „Malmo“ komandą.

Kartu „Barcelona“ trečią vietą grupėse užėmusios „Dortmundo „Borussia“, „Leipzig“, „Porto“, „Sheriff“, „Zenit“, „Sevilla“ žengs į Europos lygos atkrintamųjų varžybų etapą. Prie jų prisidės ir F grupės atidėtų rungtynių pralaimėtoja.

Čempionų lygos aštuntfinalio burtai bus traukiami gruodžio 13 dieną, o atkrintamosios varžybos startos kitų metų vasario 15 dieną. 2021-2022 metų sezono kulminacija – finalas – vyks Sankt Peterburge kitų metų gegužės 28 dieną.

Visi rezultatai

E grupė

„Benfica“ 2 – 0 Kijevo „Dinamo“

16' [1 – 0] Romanas Jaremčukas
22' [2 – 0] Gilberto

Miuncheno „Bayern“ 3 – 0 „Barcelona“

34' [1 – 0] Thomas Mulleris
43' [2 – 0] Leroy Sane
62' [3 – 0] Jamalas Musiala

Standings provided by SofaScore LiveScore

F grupė

„Manchester United“ 1 – 1 „Young Boys“

9' [1 – 0] Masonas Greenwoodas
42' [1 – 1] Fabianas Riederis

„Atalanta – „Villarreal“ (atidėta dėl prastų oro sąlygų)

Standings provided by SofaScore LiveScore

G grupė

„Salzburg“ 1 – 0 „Sevilla“

50' [1 – 0] Noah Okaforas
64' [raudonoji kortelė] Joanas Jordanas („Sevilla“)

„Wolfsburg“ 1 – 3 LOSC

11' [0 – 1] Burakas Yilmazas
72' [0 – 2] Jonathanas Davidas
78' [0 – 3] Angelas Gomesas
89' [1 – 3] Renato Steffenas

Standings provided by SofaScore LiveScore

H grupė

Turino „Juventus“ 1 – 0 „Malmo“

18' [1 – 0] Moise'as Keanas

Sankt Peterburgo „Zenit“ 3 – 3 Londono „Chelsea“

2' [0 – 1] Timo Werneris
38' [1 – 1] Claudinho
41' [2 – 1] Sardaras Azmounas
62' [2 – 2] Romelu Lukaku
85' [2 – 3] Timo Werneris
90+4' [3 – 3] Magomedas Ozdojevas

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)