Trenerių štabas kol kas patvirtintas nėra, jis, lyginant su ankstesniu, gali keistis.

V. Ivanauskas vadovavo rinktinei nuo praėjusio rugpjūčio. Vykdomojo komiteto posėdžio metu strategas pristatė savo ir štabo darbų ataskaitą bei ateities planus.

„Po ilgų diskusijų, įvertinus visą turimą informaciją ir trenerio ataskaitą, buvo nuspręsta, kad trys mėnesiai yra per trumpas periodas objektyviai įvertinti trenerio darbą, todėl vykdomasis komitetas priėmė sprendimą pratęsti sutartį su treneriu dar vieneriems metams.

Gruodžio viduryje bus ištraukti Tautų lygos burtai, po kurių treneriui bus iškelti tikslai, kuriuos reikės įgyvendinti. Prie komandos prisijungus naujam techniniam direktoriui, kuris papildomai įvertins situaciją, ateityje bus daromi papildomi būtini pokyčiai siekiant rinktinei keliamų tikslų“ – teigė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Kitais metais Lietuvos rinktinės laukia kovos UEFA Tautų lygoje, o šio turnyro burtai bus traukiami gruodžio 16 dieną.

Antradienį taip pat oficialiai patvirtintas naujasis salės futbolo rinktinės treneris. Kaip jau skelbė Delfi, juo tapo specialistas iš Brazilijos Dentinho, pakeisiantis ukrainietį Jevgenijų Ryvkiną, su kuriuo bendradarbiavimas baigėsi po praėjusio pasaulio salės futbolo čempionato.

„J. Ryvkinas padarė labai didelį darbą, kurį tęsti vykdomasis komitetas patikėjo „Kauno Žalgirio“ strategui. Pagrindiniai nacionalinės rinktinės žaidėjai šiuo metu rungtyniauja būtent „Kauno Žalgirio“ ekipoje, tad taip bus išlaikytas tęstinumas ir vienodas braižas,“ – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Su strategu bus pasirašyta vienerių metų sutartis, o debiutas numatytas gruodžio 17–19 d. Latvijoje vyksiančiame salės futbolo Baltijos taurės turnyre.

Posėdžio metu taip pat suformuotas visas rinktinės trenerių štabas, kuriame bus asistentas Edvinas Alimkinas bei fizinio rengimo treneris Joao Batista Lopo De Queirozas Junioras.

Salės futbolo jaunimo (iki 19 metų) rinktinės vyriausiuoju treneriu patvirtintas E. Alimkinas, jo asistentu bus Arsenijus Buinickis.

Vykdomojo komiteto posėdžio metu taip pat buvo patvirtinta, kad prie Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinės vairo toliau stovės Sahibas Mammadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)