Antradienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas tvirtins naująjį salės futbolo rinktinės vairininką, pakeisiantį ketverius metus pareigas ėjusį Jevgenijų Ryvkiną.

Kadangi kandidatas – tik vienas, beliko formalumai. Naujuoju nacionalinės komandos strategu turėtų tapti Emersonas Junioras De Lima, geriau žinomas kaip Dentinho.

38-erių brazilas nuo šio sezono vadovauja ir Lietuvos čempionų „Kauno Žalgirio“ klubui.

Tik pernai karjerą aikštėje užbaigęs buvęs žaidėjas yra atstovavęs tokioms ekipoms kaip Almatos „Kairat“, Taldykorgano „Žetysu“ (abi – Kazachstanas), Lisabonos „Benfica“ (Portugalija).

Praėjusį spalį jo treniruojami kauniečiai lemiamo UEFA Čempionų lygos atrankos etapo grupėje liko paskutiniai, neprilygę Ispanijos grandams „Barcelona“ ir Valensijos „Levante“ bei sužaidę lygiosiomis su Oršos „Viten“ (Baltarusija).

Lietuvos pirmenybėse gausų brazilišką legioną išrikiavęs „Kauno Žalgiris“ lygiaverčių konkurentų neturi ir laimėjo visas 8-erias žaistas rungtynes.

„Lietuvoje jis dirba dar trumpai, bet su žaidėjais bendrą kalbą rado gana lengvai, vyksta nuoseklus darbas. Matosi, kad treneris išmano savo profesiją, puikiai supranta šį žaidimą, įvairias jo taktikas“, – angliškai ir rusiškai treniruotėse susikalbėti gebantį specialistą Delfi apibūdino etatinių šalies čempionų vadovas Darius Gurskis.

Atvykęs į Lietuvą Dentinho su „Kauno Žalgiriu“ sudarė vienerių metų trukmės sutartį, tad bent kurį laiką turės derinti du darbus.

Ateinantį balandį jo lauks pirmas rimtas išbandymas naujose pareigose. Jonavoje vyksiančiame preliminariame 2024 metų pasaulio čempionato atrankos etape lietuviai grumsis su trimis varžovų komandomis dėl dviejų kelialapių į tolesnį kvalifikacijos etapą. Varžybų burtai bus ištraukti antradienį.

Dentinho (Foto: "Kauno Žalgiris")

Paklaustas, kaip vertina trenerio karjeros posūkį žvelgdamas iš savo varpinės, D. Gurskis traukė pečiais.

„Net nežinau, ar džiaugtis, ar liūdėti. Tokios situacijos dar neturėjome ir tik vėliau pamatysime, kaip tai atsilieps klubui. Logiškai galvojant, dalis trenerio laiko nuo šiol bus skiriama kitoms reikmėms, ir nuo to klubo veikla teoriškai turėtų nukentėti. Iš kitos pusės, bus galima prisidėti prie viso Lietuvos salės futbolo vystymo. Jei mūsų rinktinė bus stipresnė, klubas iš to irgi tik laimės“, – svarstė „Kauno Žalgirio“ vadovas.

Specialistą iš užsienio Lietuvos rinktinė pirmą kartą pasitelkė pateikusi paraišką FIFA organizuoti planetos pirmenybes.

Jevgenijus Ryvkinas

Vadovaujama J. Ryvkino šeimininkų komanda rudens pradžioje vykusiame čempionate debiutavo trimis pralaimėjimais. Kita vertus, žemiausią reitingą turėjusi ekipa bent jau išvengė žeminančių sutriuškinimų ir galutinėje rikiuotėje tarp 24 dalyvių užėmė 20-ą vietą.

Pasaulio čempionatui pasibaigus 54-erių trenerio iš Ukrainos sutartis nebuvo pratęsta LFF nusprendus mėginti įpūsti naujų vėjų į rinktinės žaidimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)