M. Carrickas prie Mančesterio ekipos vairo stojo tuomet, kai iš vyr. trenerio pareigų buvo atleistas norvegas Ole Gunnaras Solskjaeras.

Jo asistentas M. Carrickas ekipai vadovaus iki tol, kol prie komandos prisijungs vokiečių futbolo specialistas Ralfas Rangnickas, kuris netrukus taps laikinuoju „Man United“ strategu.

Jis yra gegenpressing futbolo taktikos šalininkas – tai žaidimo stilius, kuomet praradus kamuolį komanda deda visas jėgas varžovų spaudimui, jog kuo greičiau perimtų kamuolį, o ne persigrupuotų į gynybines linijas.

Netrūksta kalbų, jog tokia taktika nėra paranki 36-erių C. Ronaldo, puolėjas tiesiog netiks tokioms žaidimo schemoms, kuriomis garsėja R. Rangnickas.

Iki atvykstant vokiečiui dabar „Man United“ vadovaujantis M. Carrickas teigia, kad didžiausia klubo žvaigždė turi savybių, kad galėtų prisitaikyti prie bet kokių taktinių pasikeitimų, kuriuos norės įdiegti R. Rangnickas.

„Tai yra mitas, jog Ronaldo negali spausti. Per daugelį metų jis žaidė įvairiose komandose ir jam sekėsi žaisti rungtyniaujant įvairiais taktiniais stiliais.

Jis mušė įvarčius kiekvienai komandai atstovaudamas skirtingiems klubams. Esu tikras, kad jis ir toliau muš įvarčius, tuo neabejoju. Žaidėjai prisitaiko, o futbole turi gebėti rungtyniauti skirtingais stiliais“, – kalbėjo Carrickas.

C. Ronaldo šiame sezone yra rezultatyviausias „Man United“ žaidėjas, per 15 rungtynių pelnęs 10 įvarčių.

Carrickas taip pat pakomentavo C. Ronaldo reakciją į tai, jog jis rungtynėse su „Chelsea“ į aikštę žengė nuo atsarginių suolo antro kėlinio viduryje.

„Jis buvo neįtikėtinas, jis palaikė žaidėjus nuo atsarginių suolo. Tai, kad žaidėjas nepateko į startinę sudėtį, galima įvairiai interpretuoti, pasukti į neigiamą pusę, tačiau komandos viduje viskas yra kitaip“, – teigė „Man United“.

Šiuo metu „Raudonieji velniai“ „Premier“ lygoje užima 10 vietą, o per paskutines trejas rungtynes iškovojo tik vieną tašką.

Ketvirtadienį vakare „Man United“ namuose priims „Arsenal“ futbolininkus (22:15 val. Lietuvos laiku).

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją