Panašios replikos aidi visame pasaulyje: L. Messi geriausiam metų planetos futbolininkui dedikuotą „Auksinio kamuolio“ apdovanojimą iškėlė septintą kartą, tačiau dar nė sykio jo pergalė nebuvo tokia abejotina.

Su „Barcelona“ (Ispanija) ekipa argentinietis praėjusiame sezone nenuveikė nieko įsimintino – bent jau Katalonijos superklubo ir paties Leo masteliais, o vasarą persikėlęs į „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) taip pat dar nespėjo kuo nors pasižymėti.

Metai išskirtiniai 34-erių futbolo genijui buvo tik dėl to, jog jam pagaliau pavyko iškovoti trofėjų su nacionaline rinktine – praėjusią liepą Argentina laimėjo Pietų Amerikos pirmenybes.

Nenuostabu, jog rinkimų rezultatus labiausiai kritikuoja L. Messi simpatijų nejaučiantys „Real“ atstovai.


„Nėra jokių abejonių, kad L. Messi kartu su Cristiano Ronaldo yra geriausi praėjusio dešimtmečio žaidėjai. Tačiau šiemet buvo vertesnių šio prizo“, – įsitikinęs T. Kroosas, kurio geriausiųjų trejete – bendraklubis Karimas Benzema, Robertas Lewandowskis ir Jorginho.

„Darosi vis sunkiau pasitikėti įvairiais apdovanojimais futbole. Juk negali būti taip sudėtinga išrinkti, kas atrodė geriausiai praėjusiame sezone“, – į diskusiją įsitraukė ir buvęs ilgametis „Real“ vartų sargas iš Ispanijos Ikeras Casillasas.

Tuo metu įvarčių greitošaudą Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) klube ir Lenkijos rinktinėje tęsiančio R. Lewandowskio žmona Anna mėgino paguosti antroje vietoje likusį puolėją.

„Mano meile, tu man esi geriausias. Aš visada tavimi didžiuojuosi ir be galo myliu!“ – socialiniame tinkle rašė futbolininko sutuoktinė.

Ne tokiais švelniais žodžiais atsiliepia Vokietijos spauda, L. Messi įvertinimą vadindama „skandalu“ ir „apgaule“.

„Jei atvirai, daugiau nebesuprantu pasaulio. Su visa pagarba L. Messi ir kitiems nominantams, niekas nebuvo vertas „Auksinio kamuolio“ labiau už R. Lewandowskį. Jis pagerino Gerdo Mullerio šimtmečio rekordą, pirmauja visuose rezultatyviausiųjų sąrašuose ir yra pranašiausias visais lygiais“, – stebėjosi Vokietijos futbolo legenda Lotharas Matthausas.

FIFA rinkimuose pernai geriausiu planetos žaidėju pripažintas R. Lewandowskis praėjusį sezoną užbaigė surinkęs 48 įvarčius, iš kurių 41 pelnė „Bundesliga“ pirmenybėse, taip pagerindamas 1971 metais G. Mullerio užfiksuotą rekordą.

Šiame sezone lenkas vėl lyderiauja tiek Vokietijos čempionato (14), tiek UEFA Čempionų lygos (9) įvarčių suvestinėse. Pasaulio čempionato atrankoje Europos zonoje pagal rezultatyvumą jis buvo trečias (8).


Įdomu, jog pirmadienį atsiėmęs apdovanojimą pats L. Messi užsiminė, jog laiko lenką ne mažiau nusipelniusiu prizo – už pasirodymą 2020 metais, kai trofėjus nebuvo teikiamas dėl pandemijos.

„Pernai visi sutarė, kad R. Lewandowskis buvo geriausias. Manau, „Auksinis kamuolys jam turėtų būti įteiktas“, – sakė PSG įžymybė.

Trečias rinkimuose buvo Europos čempionu su Italijos rinktine tapęs ir Čempionų lygoje su Londono „Chelsea“ triumfavęs Jorginho.

Tuo metu penkis „Ballon d'Or“ namuose laikantis C. Ronaldo nė nepateko į pirmąjį penketą – užėmė šeštą vietą.

Apie tokius rezultatus portugalas nutylėjo, bet nepraleido pro ausis rinkimus nuo 1956 metų organizuojančio „France Football“ žurnalo redaktoriaus Pascalio Ferre komentarų.

„Ronaldo turi tik vieną ambiciją: baigti karjerą surinkus daugiau „Ballon d'Or“ nei Messi. Jis pats man taip yra sakęs“, – teigė P. Ferre.

„Tai melas, panaudotas savo leidinio reklamai. Nepriimtina, kad asmuo, atsakingas už tokį prestižinį apdovanojimą, taip nepagarbiai meluoja apie žmogų, kuris visuomet demonstravo visišką pagarbą tiek „France Football“, tiek „Ballon d'Or“ rinkimams.

Mano didžiausia ambicija iš tiesų yra laimėti nacionalinius ir tarptautinius titulus klubams, kuriuose žaidžiu, ir Portugalijos rinktinei. Mano didžiausia ambicija – įsirašyti savo pavardę auksinėmis raidėmis į futbolo istoriją. Aš visuomet pergalės siekiu dėl savęs ir tų, kurie mane myli. Niekuomet to nedarau prieš kažką“, – socialiniame tinkle reagavo C. Ronaldo.

Prieš tai apdovanojimą L. Messi atsiėmė 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 ir 2019 metais.


Be minėto triumfo „Copa America“ turnyre, L. Messi šiemet tapo rezultatyviausiu Ispanijos čempionato, kuriame „Barca“ užėmė trečią vietą, žaidėju (30 įvarčių) bei laimėjo „Copa del Rey“ trofėjų.

Atsigriebti argentiniečio konkurentai dar gali tikėtis FIFA rengiamuose geriausio planetos futbolininko rinkimuose, kurių laureatai paaiškės ateinantį sausį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)