Lietuvos futbolininkės puikiai pradėjo rungtynes ir sužaidus vos dvi minutes surengė nuostabią ataką, kuri tik per plauką nesibaigė įvarčiu. Dešiniajame krašte itin aktyviai žaidusi Simona Petravičienė atliko perdavimą į baudos aikštelę Rimantei Jonušaitei, kuri krūtine atmetė kamuolį Liucijai Vaitukaitytei, o ši vienu lietimu atliko smūgį, po kurio kamuolys praskriejo šalia virpsto.

Dar po dešimties minučių ta pati L. Vaitukaitytė suklaidino kelias varžoves, tačiau, kaip ir dvikovos pradžioje, jos stiprus smūgis tikslo nepasiekė – kamuolys praskriejo virš skersinio.

Per likusią kėlinio dalį minimalią žaidybinę persvarą turėjo Kroatijos futbolininkės, tačiau pavojingų epizodų nei prie vienų, nei prie kitų vartų sukurta nebuvo.

Po pertraukos vaizdas kardinaliai pasikeitė. Kroatės įjungė aukštesnę pavarą, lietuvaitės savo galimybių bandė ieškoti kontratakose. Deja, nei viena tų kontratakų rimtesnio pavojaus nesukūrė.

Savo ruožtu, aikštės šeimininkės pasižymėti galėjo net kelis kartus. Pirmasis rimtas pavojus prie Gretos Lukjančukės vartų buvo sukurtas įpusėjus antrajam kėliniui. Po mūsiškių klaidos gynyboje, į darbą įsitraukusi Lietuvos rinktinės vartininkė pavojų sugebėjo neutralizuoti.

Dar pavojingesnis epizodas buvo sukurtas 74 minutę, kai viena prieš G. Lukjančukę atsidūrusi Kroatijos futbolininkė sukirto kamuolį į virpstą.

Dar vieną progą šeimininkės susikūrė paskutinę pridėto laiko minutę. Tąsyk G. Lukjančukė vėl buvo įtraukta į žaidimą ir varžovių ne itin stiprų smūgį užtikrintai neutralizavo.

Atrankos į 2023 metų pasaulio moterų futbolo čempionatą ciklą Lietuvos rinktinė pradėjo trimis pralaimėjimas: lietuvės 1:4 nusileido Šveicarijai, 0:3 - Rumunijai ir 0:5 - Italijai.

Kitas rungtynes pasaulio čempionato atrankoje žais lapkričio 30 dieną Vilniuje prieš Šveicarijos rinktinę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)