Versalio teismas trečiadienį nusprendė, kad 33-ejų K. Benzema yra kaltas ir pancūzui skyrė lygtinę vienų metų laisvės atėmimo bausmę bei 75 tūkst. eurų baudą.

„Mes esame nusivylę tokiu sprendimu. Be abejo, jį reikės skųsti“, – iš karto po verdikto paskelbimo teigė vienas iš K. Benzema advokatų Sylvainas Cormier.

Puolėjas K. Benzema buvo vienas iš penkių asmenų, teisiamų šioje byloje. Dar 2015-aisiais kilęs „sekso įrašo“ skandalas sukrėtė Prancūzijos futbolo bendruomenę, abu minėtieji futbolininkai – Benzema ir Valbuena – prarado vietas nacionalinėje komandoje.

Teismas nustatė, kad tais metais Prancūzijos rinktinės treniruočių stovykloje K. Benzema ėmė spausti savo komandos draugą, kad šis šantažuotojams sumokėtų reikalaujamą pinigų sumą. Anot prokurorų, K. Benzema veikė kaip tarpininkas ir komandos draugui įrodinėjo, jog sumokėjus pinigus kompromatas nebus paskelbtas viešumoje.

Pats „Real“ futbolininkas visą laiką neigė tokius įtarimus ir tvirtino tik norėjęs padėti M. Valbuenai išvengti kompromituojančio vaizdo įrašo publikavimo.

Visgi po paties M. Valbuenos apklausos nuspręsta, kad K. Benzema padėti norėjo būtent šantažuotojų grupei, o ne komandos draugui.

Pažymėtina, kad šiuo metu Pirėjo „Olympiakos“ komandai Graikijoje atstovaujantis saugas M. Valbuena po 2015-ųjų skandalo į Prancūzijos rinktinę taip ir nebegrįžo.

Tuo metu K. Benzema po pokalbio su treneriu Didier Deschampsu nacionalinės komandos marškinėlius vėl apsivilko prieš šiemet vykusį Euro 2020 turnyrą.

Prancūzijos futbolo federacijos vadovas Noelis Le Graet prieš keletą savaičių yra teigęs, kad teismo sprendimas neturės jokios įtakos K. Benzema karjerai Prancūzijos rinktinėje.

Nepaisant sugadinto asmeninio įvaizdžio, jeigu tik bus kviečiamas, K. Benzema galės atstovauti Prancūzijai kitų metų pasaulio čempionate Katare.

Teismo posėdyje pats K. Benzema nedalyvavo, nes su Madrido klubu ruošiasi Čempionų lygos išvykos rungtynėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)