Ispanijos ir Portugalijos komandos antradienį išsiskyrė be įvarčių, nors H. Seferovičius privalėjo nubausti šeimininkus paskutiniu smūgiu.

81-ą min. po keitimo ant vejos žengęs Šveicarijos rinktinės atstovas netrukus atsidūrė kontratakos smaigalyje, kuomet du „Benfica“ žaidėjai išbėgo prieš vieną varžovų gynėją.

H. Seferovičius iš pradžių pamėgino perkelti kamuolį per vartus palikusį Marcą Andre ter Stegeną. Sumanymas buvo nevykęs, bet nuo „Barcelona“ vartininko nugaros patogiai atšokęs kamuolys suteikė 29-erių futbolininkui dar vieną šansą.

Oponentų vartus jau dengė tik gynėjas Ericas Garcia, tačiau H. Seferovičius smūgiavo greta virpsto.


„Benfica“ stratego J. Jesuso reakcija į šveicaro nesėkmę pasakė viską: Lisabona dar ilgai prisimins šį epizodą, jei „erelių“ nebus Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose.

„Treneriu dirbu 30 metų – dar niekada nebuvau matęs nieko panašaus. Deja, tai nutiko man ir „Benfica“. Juk varžovų vartai jau buvo tušti...“ – po rungtynių savo akimis vis dar negalėjo patikėti 67-erių specialistas.


Po lygiųjų jo auklėtiniai išliko trečioje E grupės vietoje (5 taškai), atsilikdami nuo laipteliu aukščiau esančios „Barcos“ (7 tšk.).

Vis dėlto pastaroji – anaiptol ne patogioje padėtyje. Paskutiniame ture katalonams teks svečiuotis pas dovanų nedalinantį grupės lyderį Miuncheno „Bayern“ (15 tšk.), tuo metu „Benfica“ namuose priims autsaiderį Kijevo „Dinamo“ (1 tšk.).

Nors ir priklausomi nuo varžovų, portugalai turi nemažai pagrindo išlikti optimistais.

„Galėjome laimėti, bet ką padarysi, kad Seferovičius nepataikė – taip jau būna futbole. Dabar mūsų laukia finalas namuose – sieksime pergalės ir kelialapio į kitą etapą“, – sakė geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas „Benfica“ gynėjas iš Argentinos Nicolasas Otamendi.

Pirmame kėlinyje jis pats efektingai pasiuntė kamuolį į tinklą, bet nei šis, nei atsakomasis Ronaldo Araujo įvartis nebuvo įskaityti.

Į vartų plotą „Barcelona“ ir „Benfica“ smūgiavo po tris kartus, tačiau pagal kitus pagrindinius statistikos parametrus šeimininkai buvo pranašesni dvigubai.

Ir naujasis ekipos treneris Xavi „nevertu „Barcelona“ vardo“ po mačo vadino tik rezultatą, o ne žaidimą.

„Taip rungtyniaudami mes galime varžytis su bet kuo, įskaitant ir „Bayern“. Buvome geresnė komanda, mums trūko tik įvarčio. Varžovai atvyko siekti nulinių lygiųjų, ir tai mums trukdė. Tačiau progų vis tiek sukūrėme, tik jų nerealizavome – šiuo aspektu privalome pasitempti“, – komentavo praėjusią savaitę prie komandos vairo stojusi „Barcelona“ legenda.

„Suprantame, kad Miunchene mums veikiausiai bus būtina pergalė. Bet tinkamai pasirengsime ir mėginsime ją pasiekti“, – pridūrė vienas ekipos lyderių Frenkie de Jongas.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Katalonams galbūt padės tai, jog „Bayern“ jau užsitikrino pirmąją vietą grupėje. Paskutinėse tarpusavio akistatose bavarai „Barcą“ triuškindavo negailestingai: praėjusį rugsėjį pirmo rato dvikovą Ispanijoje laimėjo 3:0, 2019-2020 metų sezono ketvirtfinalyje eliminavo varžovus rezultatu 8:2.

„Barcelona“ likimas Čempionų lygoje paaiškės gruodžio 8 d. Įveikti grupių barjero tituluotajam klubui pastarąjį sykį nepavyko lygiai prieš 20 metų.

Kitose antradienio G grupės rungtynėse „Bayern“ svečiuose palaužė „Dinamo“ 2:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)