Didžiausia intriga prieš antradienio rungtynes tvyrojo G grupėje, kur trys rinktinės turėjo galimybę užimti pirmą vietą bei pelnyti tiesioginį kelialapį į Katare 2022 metais vyksiančias planetos pirmenybes.

Nyderlandų rinktinei paskutiniame mače būtų pakakę taško kovoje su Norvegija, jog ji grupėje išsaugotų pirmą vietą.

Tuo metu pačius norvegus tenkino tik pergalė.

Užimti pirmą vietą prieš paskutinį turą galimybių turėjo ir Turkijos rinktinė, kuriai reikėjo pergalės prieš Juodkalniją bei palankaus rezultato Nyderlanduose.

Visgi Roterdame vykusiame mače Nyderlandų rinktinė 2:0 pranoko norvegus ir užsitikrino grupės nugalėtojų vardus bei bilietą į pasaulio čempionatą.


Pergalę šeimininkams lėmė vėlyvi Steveno Bergwijno (84') ir Memphio Depay (90+1') įvarčiai.

Antrą vietą grupėje užėmė Turkija, kuri svečiuose 2:1 palaužė Juodkalniją. Šeimininkai pirmavo po 4 min. Fatos Beqiraj pelnyto įvarčio. Pirmame kėlinyje 22 min. rezultatą išlygino Keremas Akturkoglu, o antrame pergalę nulėmė po keitimo pasirodžiusio Orkuno Kokcu tikslus smūgis (60').

Antradienio rezultatai:

D grupė

D grupėje Prancūzija jau anksčiau buvo užsitikrinusi vietą pasaulio čempionate, o dėl antros pozicijos kovojo Suomija ir Ukraina.

Suomija savo aikštėje 0:2 nusileido 2018-ųjų pasaulio čempionams prancūzams. Šiems pergalę lėmė rinktinės žvaigždžių Karimo Benzema (66') ir Kyliano Mbappe (76') įvarčiai.

Į antrą vietą pakilo ukrainiečiai, kurie svečiuos 2:0 palaužė bosnius. Pergalę atnešė Oleksandro Zinčenkos (58') ir Artiomo Dovbyko (79') tikslūs smūgiai.

Bosnija ir Hercegovina 0 – 2 Ukraina

Suomija 0 – 2 Prancūzija

Standings provided by SofaScore LiveScore

E grupė

Jau anksčiau belgai buvo užsitikrinę pirmą vietą, o dėl antros pozicijos kovojo Velsas ir Čekija.

Čekija iš savo pusės padarė viską, ką galėjo – po Jakubo Brabeco (59') ir Jano Sykoros (85') įvarčių 2:0 įveikė estus, tačiau jiems dar reikėjo palankaus rezultato Velse.

Čia Velsas 1:1 pasiekė lygiąsias su belgais ir iškovojo auksinį tašką, leidusį užimti antrą poziciją.

Svečius 12 min. į priekį išvedė Kevinas de Bruyne, o 32 min. rezultatą išlygino „Cardiff“ puolėjas Kiefferas Moore'as.

Čekija 2 – 0 Estija

Velsas 1 – 1 Belgija

Standings provided by SofaScore LiveScore
G grupė

Gibraltaras 1 – 3 Latvija
Juodkalnija 1 – 2 Turkija


Europos zonos atkrintamosios rungtynės bus žaidžiamos kitų metų kovo mėnesį. Jų burtai bus ištraukti lapkričio 26 d.

Turnyre bus 10 antrąsias vietas grupėse užėmusių komandų – Portugalija, Škotija, Italija, Rusija, Švedija, Velsas, Turkija, Lenkija, Šiaurės Makedonija, Ukraina – ir dvi geriausios pagal reitingą UEFA Tautų lygos rinktinės – Čekija ir Austrija.
12 atkrintamųjų varžybų dalyvių kovos dėl likusių 3 bilietų į pasaulio čempionatą.

2022 metų pasaulio čempionatas Katare vyks lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis. Vietą turnyre jau užsitikrino Kataras, Vokietija, Danija, Brazilija, Prancūzija, Belgija, Kroatija, Ispanija, Serbija, Anglija, Šveicarija ir Nyderlandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)