Italijos rinktinė pirmadienį sužaidė lygiosiomis 0:0 su Šiaurės Airija ir C grupėje liko antra, pirmąją poziciją užleidusi Šveicarijos futbolininkams.

Nepaisant šios nesėkmės R. Mancini tiki, kad Italija išlieka favorite laimėti 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą Katare.

„Dabar jau nieko negalime padaryti. Turėsime rungtynes kitų metų kovo mėnesį ir turime pademonstruoti geriausią savo žaidimą, – „RAI Sport“ kalbėjo R. Mancini. – Šiaurės Airija visas pajėgas metė į gynybą, kurios mes palaužti taip ir nesugebėjome, nors kontroliavome kamuolį ir turėjome iniciatyvą.

Gaila, galėjome laimėti grupę ir kelialapį į Katarą anksčiau. Mums tiesiog reikėjo persigrupuoti ir žaisti taip, kaip iki tol. Nerealizavome dviejų 11 m baudinių svarbiose rungtynėse, o tai rodo, kad turėjome progų laimėti. Dabar turime pasiruošti kovo mėnesiui ir pasitikėdami savo jėgomis žengti į atkrintamąsias varžybas. Mes išsikovosime vietą pasaulio čempionate ir, tikiuosi, laimėsime Katare“.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Italijos likimas paaiškės kitų metų kovo mėnesį, kuomet bus žaidžiamos Europos zonos atkrintamosios varžybos. Turnyre bus 10 antrąsias vietas grupėse užėmusių komandų (Portugalija, Škotija, Italija, Rusija, Švedija, Lenkija, Velsas, Šiaurės Makedonija, Turkija, Suomija) ir dvi geriausios pagal reitingą UEFA Tautų lygos rinktinės. 12 atkrintamųjų varžybų dalyvių kovos dėl likusių 3 bilietų į pasaulio čempionatą.

„Azzurri“ apmaudžiai nepateko į 2018 metų pasaulio čempionatą, tačiau prie rinktinės vairo stojus R. Mancini, italai tapo nenugalimi. Priminsime, kad Italijos rinktinė pagerino pasaulio rekordą – nepralaimėjo net 37 tarptautinių rungtynių iš eilės.

Milžinišką potencialą turinčių Europos čempionų lauktų dar didesnis fiasko nei 2018 metais, jei prasibrauti per atkrintamąsias varžybas į planetos pirmenybes jiems nepavyktų. Vis dėlto R. Mancini ramina: „Jokios gėdos, kad nelaimėjo prieš Šiaurės Airiją ir negavome tiesioginio bilieto į Katarą. Svarbiausia pasiekti pasaulio čempionatą, visiškai nesvarbų, kaip mes tai padarysime“.

2022 metų pasaulio čempionatas Katare vyks lapkričio 21 – gruodžio 18 dienomis. Vietą turnyre jau užsitikrino Kataras, Vokietija, Danija, Brazilija, Prancūzija, Belgija, Kroatija, Ispanija, Serbija, Anglija ir Šveicarija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)