Kai jau atrodė, kad pirmasis kėlinys baigsis nulinėmis lygiosiomis, prieš pat pertrauką galingu smūgiu iš toli iššovė svečių atstovas Fawazas Ayedhas, tad po pirmo kėlinio lietuviai atsiliko 0:1.


Antrąjį kėlinį lietuviai pradėjo savo atakų banga ir jau pirmosiomis kėlinio minutėmis rezultatą pavyko išlyginti, kai pakartotiniu smūgiu po užsitęsusios atakos pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Justas Lasickas.


Per likusį kėlinio laiką lietuviai susikūrė dar kelias pusproges, mačo pabaigoje pabandė užspausti oponentus prie jų vartų, tačiau įveikti varžovų vartininko nepavyko – mačas pasibaigė lygiosiomis.

„Labai norėjome laimėti, matėte gal tą žaidėjų kovoje, pastebėjote jų entuziazmą, norą aikštėje.

Praleidome tokį įvartį... Geras smūgis, viskas tvarkoje. Kaip ir ankstesnėse rungtynėse, pirmi praleidę įvartį nenuleidome galvų, stengėmės išlyginti kuo greičiau rezultatą.

Gal tas noras buvo per didelis ir mums kišo koją. Žaidėjai labai norėjo tos pergalės paskutinėse rungtynėse, tačiau nepavyko. Aišku, tai negatyvas, bet tas atsidavimas, noras, entuziazmas reikalingas ateičiai.

Trūko to paskutinio perdavimo, tos ramybės užbaigiant atakas. Nei aš patenkintas, nei žaidėjai rūbinėje. Mes buvome geresni, bet gaila, pasiekti pergalės nepavyko“, – nusivylimo neslėpė V. Ivanauskas.

Iki lapkričio pabaigos sutartį su LFF turintis strategas klaustas, ar norėtų tęsti darbus rinktinėje.

„Tai federacijai klausimas. Mes, kaip trenerių štabas, savo darbą atlikome. Dabar viskas priklausys nuo tolimesnių tikslų. Mes parodėme kelią, ar jis tęsis? Matysime, reikia palaukti.

Bet manau, tas kelias, kurį pasirinkome, turiu omeny, trenerių štabas, yra teisingas. Toks yra šiuolaikinis futbolas.

Turime žiūrėti, koks yra dabartinis futbolas. Dėl mano ateities jūs nesijaudinkite. Mes atlikome savo darbą, stengėmės kuo geriau jį atlikti. O kas toliau bus, tai ne man klausimas, – kalbėjo V. Ivanauskas.

Primename, 135 vietą FIFA reitinge užimanti Lietuvos rinktinė praėjusį penktadienį baigė kovas pasaulio čempionato atrankoje: C grupės dvikovoje 0:1 nusileido Šiaurės airiams ir užėmė paskutinę 5-ą vietą.

Nacionalinė komanda atrankos cikle pasiekė vieną pergalę ir patyrė 7-ias nesėkmes (3 taškai). Šio vakaro rungtynės nėra pirmoji Lietuvos ir Kuveito (FIFA reitingas 142) rinktinių akistata – komandos tarpusavyje jau anksčiau yra žaidusios kontroliniame mače: 2006-ųjų spalio 11 dieną Kuveite pergalę 1:0 iškovojo šeimininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)