C grupės, kurioje varžėsi ir Lietuva, paskutinėse rungtynėse Šiaurės Airija priėmė italus, o šveicarai namuose susitiko su Bulgarija.

Prieš šias dvikovas turnyro lentelėje tiek italai, tiek šveicarai turėjo po 15 taškų, tačiau dėl geresnio įvarčių santykio (+2) pirmoje vietoje rikiavosi italai.

Nors Europos čempionai net 68 proc. rungtynių laiko kontroliavo kamuolį, atliko 13 smūgių vartų link, iš jų 7-is kartus kamuolys skriejo į vartų plotą, tačiau tai negarantavo svečiams įvarčio ir pergalės prieš Šiaurės Airiją.

Belfaste šeimininkai atsilaikė, maža to, rungtynių gale turėjo galimybių išplėšti sensacingą pergalę. Europos čempionai svečiuose neįveikė Šiaurės airių ir išsiskyrė 0:0.

Tuo metu Šveicarija namuose net 4:0 (0:0) suvarpė bulgarus.

Po be įvarčių pasibaigusio pirmo kėlinio tikslūs šeimininkų smūgiai pasipylė antroje susitikimo pusėje.

48 min. šveicarus į priekį išvedė Noah Okaforas, 57 min. rezultatą dvigubino Rubenas Vargasas.

64 min. ir 70 min. kamuolys vėl suspurdėjo bulgarų vartuose, tačiau po VAR peržiūrų fiksuotos nuošalės.

Visgi šveicarai turėjo progą džiaugtis 72 min. – trečią komandos įvartį pelnė Cedricas Ittenas. Tašką mače 90+1' dėjo Remo Freuleris – pergalė 4:0 ir tiesioginis bilietas į planetos čempionatą.

Šveicarija, Noah Okafor

Kovoje dėl bilieto į Katarą, Italijos rinktinė turės sužaisti dvejas rungtynes (namie ir išvykoje) su kita Europos zonos komanda, taip pat užėmusia antrąją vietą savo atrankos grupėje.

Varžovai dar nėra aiškūs, nes kitose grupėse kovos dar nesibaigė. Kol kas tarp galimų Italijos varžovų yra Rusijos, Portugalijos, Švedijos, Škotijos, Lenkijos ir Šiaurės Makedonijos rinktinės, o kas papildys šią komandų grupę, paaiškės vėlų antradienio vakarą.

C grupė

Šiaurės Airija 0 – 0 Italija

Šveicarija 4 – 0 Bulgarija

Standings provided by SofaScore LiveScore


F grupė

Austrija 4 – 1 Moldova

Izraelis 3 – 2 Farerų salos

Škotija 2 – 0 Danija

Standings provided by SofaScore LiveScore


I grupė

Anglija prieš paskutinį I grupės mačą praktiškai turėjo bilietą kišenėje: paskutinėje kovoje Garetho Southgate'o auklėtiniai susitiko su San Marino futbolininkais ir šioje akistatoje anglams pakako ir taško kovoje dėl tiesioginio bilieto į pasaulio čempionatą.

Anglai pirmą kartą nuo 1964-ųjų varžovams mušė dviženklį įvarčių skaičių ir svečiuose varžovus sutriuškino net 10:0.

San Marine vyravo vienpusis eismas: jau per pirmą kėlinį G. Southgate'o auklėtiniai varžovus baudė 6-iais įvarčiais, o po pertraukos dar pridėjo 4-is.

Įvarčių sąskaitą 6 min. atidarė Harry Maguire, o pirmame kėlinyje „pokeriu“ spėjo pasižymėjo Harry Kane'as (27', 32', 39', 42'). Kartą kamuolį į savo vartus nukreipė Filippo Fabbri.

Po pertraukos egzekuciją varžovams tęsė Emile'is Smithas Rowe'as (58'), Tyrone'as Mingsas (69'), Tammy Abrahamas (78') ir Bukayo Saka (79').


Tuo metu vengrams 1:2 nusileidusi Lenkija užėmė antrą vietą. Kovoje dėl bilieto į Katarą lenkų laukia papildomos dvejos rungtynės (namie ir išvykoje) su kita Europos zonos komanda, taip pat užėmusia antrąją vietą savo atrankos grupėje.

Albanija 1 – 0 Andora

Lenkija 1 – 2 Vengrija

San Marinas 0 – 10 Anglija

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tiesioginius kelialapius į Katarą kiek anksčiau jau buvo užsitikrinusios 7 Europos rinktinės – Kroatija, Danija, Vokietija, Prancūzija, Belgija, Ispanija ir Serbija. Taip pat čempionate garantuotai žais Brazilijos ir Kataro vienuolikės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)