Latvijos futbolininkai Osle vykusiose rungtynėse beveik visą laiką buvo priversti plušėti gynyboje. Pergalės siekę norvegai į Robertso Ozolso ginamus vartus smūgiavo net 25 kartus, tačiau pramušti Latvijos rinktinės vartų sargo nesugebėjo. Tiesa, 80 min. Mohamedas Elyounoussi visgi pasiuntė kamuolį į Latvijos rinktinės vartus, bet po VAR peržiūros įvartis nebuvo įskaitytas.

Nors prie pagrindinio rungtynių laiko buvo pridėtos net 8 minutės, bet Latvijos futbolininkai atsilaikė ir iš Oslo išsivežė tašką.

Prarasti taškai gali turėti labai didelę kainą Norvegijos rinktinei, mat kitose G grupės rungtynėse Turkija savo aikštėje 6:0 (3:0) sutriuškino Gibraltarą ir turnyrinėje lentelėje apkenkė Norvegijos rinktinę.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Ibrahimas Halilas Dervišoglu, po kartą pasižymėjo Muhammedas Arkturkoglu, Merihas Demiralis, Serdaras Dursunas ir Mertas Mulduras. Turkijos futbolininkams kelią į pergalę palengvino ir raudona kortelė, kurią 22 minutę užsidirbo Gibraltaro gynėjas Jayce'as Mascarenhas-Oliveiro.

Šeštadienį paskutinėse G grupės rungtynėse susitiko pirmą vietą užimanti Olandija ir ketvirtoje pozicijoje žengianti Juodkalnija. Nors olandai pirmavo po dviejų Memphio Depay'aus įvarčių, bet antro kėlinio pabaigoje Ilija Vukotičius ir Nikola Vujnovičius pasistengė, kad rungtynės baigtųsi lygiosiomis 2:2.

Šioje grupėje kelialapių į pasaulio čempionatą savininkai paaiškės tik po paskutinio turo dvikovų. Kitą antradienį Olandija susitiks su Norvegija, o Juodkalnija žais su Turkija.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Kitose rungtynėse Suomijos rinktinė išvykoje 3:1 (1:0) įveikė Bosniją ir Hercegoviną, ir išsaugojo šansus pirmą kartą šalies futbolo istorijoje patekti į Pasaulio čempionato finalinį etapą. Nugalėtojams įvarčius pelnė Marcusas Forssas, Danielis O'Shaughnessy ir Robinas Lodas. Šeimininkų gretose pasižymėjo Luka Menalo.

Beje, suomiai nuo 37-os minutės žaidė mažumoje, kai iš aikštės buvo pašalintas gynėjas Jukka Raitala.

Po šios pergalės Suomija D grupės turnyrinėje lentelėje aplenkė Ukrainą. Rinktinėms liko po vieną mačą – Suomija namuose priims Prancūziją, o Ukrainos laukia išvyka į Bosniją ir Hercegoviną.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)