S. Gerrardas pakeis Deaną Smithą, kuris sekmadienį buvo atleistas po penkių nesėkmių iš eilės. Šiuo metu „Aston Villa“ rikiuojasi 16-oje „Premier“ lygos vietoje. Nuo iškritimo į žemesnį divizioną ribos komandą skiria 2 taškai.

„Aston Villa“ yra savo istorija ir tradicijomis turtingas Anglijos klubas ir aš didžiuojuosi, kad galiu treniruoti tokią komandą, – kalbėjo S. Gerrardas. – Pokalbiuose supratau, kad klubas turi didelių ambicijų ir aš padarysiu viską, kad jam padėčiau“.

S. Gerrardas pirmuosius žingsnius trenerio karjeroje žengė Škotijos čempionate, kai stojo prieš „Rangers“ vairo 2018 metais. Šiuo metu komanda yra turnyro lentelės viršūnėje, o nuo artimiausio persekiotojo „Celtic“ ją skiria 4 taškai.

BBC šaltiniais, „Aston Villa“ sumokėjo „Rangers“ klubui 4,5 mln. svarų sterlingų kompensaciją.

S. Gerrardas už „Liverpool“ ekipą sužaidė 710 rungtynių, laimėjo 9 trofėjus ir 2015 metais atstovavo JAV MLS lygos Los Andželo „Galaxy“ komandai. Dar kitais metais jis paskelbė apie karjeros pabaigą.

Iš pradžių jis dirbo „Liverpool“ jaunimo akademijoje, vėliau vadovavo 18+mečiaams 2017-2018 metų sezoną.

S. Gerrardas yra ketvirtas pagal sužaistas rungtynes už Anglijos rinktinę žaidėjas. Jo sąskaitoje – 114 rungtynių ir 21 įvartis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją