Vienu geriausių visų laikų saugų karjeros metais laikytas ispanas komandos vairą sunkiu momentu perima iš laikinojo trenerio Sergi Barjuano, kuris „Barcelonai“ kurį laiką vadovavo po Ronaldo Koemano atleidimo.

„Kol kas nesu įsigyvenęs į komandos problemas, tačiau aišku, kad reikia pakelti futbolininkų pasitikėjimą savimi. Ar stiprinsime sudėtį? Kol kas sunku pasakyti, neskubėčiau su teiginiais. Tačiau, žinoma, apie tai galvosime nuolat. Šiuo metu manau, kad žaidėjai išgyvena sunkų etapą – iš tikrųjų labai sunku būti „Barcelonos“ futbolininku, tu nuolatos jauti milžinišką spaudimą. Todėl, visų pirma, reikia padėti komandai rūbinėje, sugrąžinti komandinę dvasią“, – teigė iš Kataro sporto klub „Al Sadd“ į Barseloną sugrįžęs Xavi.

Iš žurnalistų išgirdęs palyginimų su buvusiu savo komandos draugu, o vėliau elitiniu treneriu tapusiu Josepu Guardiola, Xavi purtė galvą.

„Žinote, iš vienos pusės man tai yra įvertinimas, nes Guardiola yra vienas geriausių pasaulio trenerių, tačiau žiūrint realiai bet kuris mano ir jo palyginimas man yra blogas. Aš esu kur esu, trenerio kelyje dar nenuveikiau daug – reikia reikalauti, vykdyti užduotis, o už save kalbės rezultatai“, – pažymėjo naujasis „Barcelonos“ strategas.

„Tikiuosi, kad komandai vėl pavyks žaisti futbolą, kuris duos ir rezultatą, ir bus patrauklus žiūrovui. Pažadu, kad bus daug „aukšto“ spaudimo, kamuolio kontrolės. Žaidėjams reikia padėti turimas žinias ir įgūdžius sustatyti į vietas“, – tvirtino Xavi.

Komandos vairą Xavi perima labai sudėtingoje situacijoje.

Vasarą išvykus Lioneliui Messi, „Barcelona“ kol kas taip ir neatrado savo naujojo lyderio, o R. Koemano atlikti keitimai sudėtyje buvo nevaisingi. Ispanijos čempionate „Barca“ užima sau itin nebūdingą 9-ąją vietą, Čempionų lygoje katalonai toli gražu taip pat nėra garantuoti dėl patekimo į kitą etapą.

Anot Xavi, jam būtų buvusi didelė garbė ir malonumas treniruoti į PSG persikėlusį L. Messi, tačiau tenka taikytis su esama padėtimi. Kartu ilgai su Xavi žaidęs argentinietis naująjį Barselonos ekipos strategą su užimtomis pareigomis pasveikino telefonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)