Olando R. Koemano 14 mėnesių kelionė su katalonų klubu baigėsi spalio 27 dieną po pralaimėjimo 0:1 „Rayo Vallecano“. Tuomet „Barca“ atsisuko į kitą klubo legendą Xavi, kuris turėtų perimti vyriausiojo trenerio kėdę iš laikinai į stratego pareigas paskirto Sergi Barjuano.

„Klubo administracija davė leidimą Xavi keltis į „Barceloną“ iš karto po to, kai bus sumokėta išpirka. Xavi yra svarbi mūsų klubo istorijos dalis ir jam linkime geriausios kloties ateityje“, – teigiama oficialiame „Al Sadd“ klubo pareiškime.

Xavi yra vienas iš tituluočiausių „Barcelonos“ žaidėjų istorijoje – iškovojo 25 trofėjus su katalonais nuo 1997 iki 2015 metų, įskaitant 8 „La Liga“ titulus ir Čempionų lygos trofėjų.

Ispanas už „Barceloną“ sužaidė 767 rungtynes. Tai rekordas, kurį pagerinti pavyko tik Lioneliui Messi. Xavi per tas rungtynes pelnė 85 įvarčius ir atliko 185 rezultatyvius perdavimus.

Xavi iš „Barcos“ persikėlė į „Al Sadd“ komandą 2015 metais, o dar po 4 metų baigė karjerą, tapdamas Kataro ekipos strategu ir antrais metais laimėdamas šalies čempionatą.

„Al Sadd“ vadovaujant Xavi laimėjo dar 5 trofėjus. Anksčiau „Barcelonos“ pasiūlymus dėl patirties trūkumo atmetinėjęs Xavi šįkart su pasiūlymu imtis trenerio darbo Katalonijos sostinėje sutiko.

„Aš išties noriu grįžti namo. Viliuosi, kad taip ir nutiks. Turiu kontraktą, klubai turi susitarti. Mano poziciją jie jau žino“, – kiek anksčiau kalbėjo pats Xavi.

„Blaugrana“ organizacijai tai labai populiarus sprendimas, tačiau klubo legendai teks gerokai paplušėti, kad ištrauktų komandą iš duobės.

„Barca“ pralaimėjo tris „La Liga“ rungtynes, įskaitant skausmingą nesėkmę „Clasico“ dvikovoje su „Real“. Priminsime, kad vasarą komandą paliko L. Messi, Antoine'as Griezmannas ir kiti svarbūs žaidėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)