Antradienio atsakomoji komandų dvikova Italijoje klostėsi panašiai kaip pirmasis tarpusavio susitikimas praėjusį mėnesį „Old Trafford“ stadione, kurį šeimininkai laimėjo 3:2.

Po pirmo kėlinio 0:2 atsilikusiems „raudoniesiems velniams“ tuomet pergalę padovanojo C. Ronaldo įvartis 81-ą min.

Antradienį „Atalanta“ vėl pirmavo po Josipo Iličičiaus ir Duvano Zapatos smūgių, bet rezultatą du kartus lygino vis tas pats C. Ronaldo.

Ypač efektingai portugalas tai padarė jau per pridėtą antrojo kėlinio laiką, pasižymėjęs preciziškai tiksliu smūgiu iš 17 m atstumo į tolimąjį vartų kampą.


Šiame Čempionų lygos sezone C. Ronaldo per ketverias rungtynes sumušė jau penkis įvarčius, dar keturis pridėjo „Premier“ lygoje.

„Pabaigoje mums šiek tiek pasisekė, bet taip jau būna futbole. Visada sudėtinga žaisti Bergame, o mums dar reikia priprasti vieniems prie kitų. Esu laimingas, kad padėjau pelnyti tašką“, – sakė rungtynių didvyris.

Įvarčių greitošauda grįžus į „Manchester United“ gretas puolėjui leido visų laikų rezultatyviausių klubo žaidėjų rikiuotėje pakilti į septintą vietą (127 įvarčiai), aplenkiant ne ką kitą, o dabartinį komandos vairininką Ole Gunnarą Solskjaerą (126 įv.).

„Ronaldo yra geriausia gyva įvarčių mašina. Man sunku tai sakyti, nes buvau aplenktas, bet puikiai padirbėta!

Cristiano yra tas žmogus, kuriam norėtumei patikėti kamuolį paskutinėmis minutėmis. Tas įvartis... Tai buvo kažkas iš Michaelo Jordano repertuaro – tik jis taip mokėdavo laimėti čempionatą pratęsime.

Visi mes turime savo vaidmenis ir atsakomybes, o Cristiano yra lyderis, kuria tokius momentus. Esu tikras, kad ir Čikagos „Bulls“ nesiraukė turėdami savo sudėtyje M. Jordaną“, – komentuodamas rungtynes analogų krepšinyje ieškojo norvegas.

„Žmonės kalba, kad jis aikštėje per mažai dirba, nespaudžia varžovų, bet C. Ronaldo užsiima tuo, kas futbole yra sunkiausia – muša įvarčius“, – penkiskart geriausio planetos futbolininko nauda komandai neabejoja buvęs ilgametis jos gynėjas Rio Ferdinandas.


Tiesa, ekipos žaidimui karčių žodžių jis negaili.

„Jeigu „United“ taip būtų sužaidę antrą kėlinį su, pavyzdžiui, „Manchester City“, vėl būtų praleidę trečią, ketvirtą, gal ir penktą įvartį. Trūko intensyvumo, komandos žaidimo schema buvo sujaukta“, – kritikavo R. Ferdinandas.

„Daug netvarkos. C. Ronaldo vėl ištraukė komandą už ausų“, – panašios nuomonės buvęs „Manchester United“ saugas Paulas Scholesas.

Tuo metu „Atalanta“ strategas Gian Piero Gasperini, paprašytas įvertinti savo apmaudą dėl abiejų akistatų su anglais skalėje nuo 1 iki 100, skyrė visą tūkstantį.

„Žinoma, būtų geriau apsieiti be C. Ronaldo magijos. Vis dėlto rungtynės buvo fantastiškos. Esame 80 procentų patenkinti jomis ir 20 proc. nuliūdę, jog pabaigoje neišlaikėme pergalės rankose“, – skaičiais žongliravo italas.

Likus dviem turams iki pirmo etapo pabaigos F grupėje pirmauja „Manchester United“ ir „Villarreal“ (po 7 taškus), „Atalanta“ žengia įkandin (5 tšk.), o paskutinėje vietoje – Berno „Young Boys“ (3 tšk.).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)