12-ą min. Ivanas Kardumas atrėmė buvusio komandos draugo Josipo Tadičiaus smūgį, o po akimirkos Markas Beneta galva numušė kamuolį nuo vartų linijos.

Tačiau svečių palengvėjimas buvo trumpas. Hugo Videmontui tiksliai pakėlus kampinį vidurio gynėjas iš Senegalo Djibrilis Diaw laimėjo oro dvikovą ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Nepaisant žalgiriečių pranašumo, 21-ą min. „Sūduva“ galėjo išlyginti rezultatą pasinaudojusi šeimininkų klaida aikštės viduryje. Bet kontrataką buvęs „Žalgirio“ krašto puolėjas Serge'as Nyuiadzi užbaigė smūgiu į virpstą.

Po kelių minučių po dar vienos greitos atakos Jordano N'Kololo bandymą atrėmė vilniečių vartininkas Tomislavas Duka.

Bet išvadų Vladimiro Čeburino auklėtiniai taip ir nepadarė. 26-ą min. D. Diaw tiesiog padovanojo kamuolį pavojingoje zonoje J. N'Kololo, ir 28-erių puolėjas iš Kongo dovavanėlę šaltakraujiškai išpakavo.

Vėjo kryptis LFF stadione toliau buvo neprognozuojama. Jau 32-ą min. greitu išpuoliu varžovus užklupo ir „Žalgiris“: po Franciso Kyeremeh perdavimo J. Tadičius technišku smūgiu nuginklavo I. Kardumą.

Abi komandos ir toliau lepino žiūrovus įvykių gausa: arti tikslo buvo ir Keisuke Honda, ir Karolis Uzėla.

Po pertraukos „Žalgiris“ nepasinaudojo dar viena dėkinga proga, o „Sūduva“ antrą kartą status quo grąžino 62-ą min., kai M. Beneta pakartotiniu smūgiu pelnė pirmą įvartį šiame sezone.

Senkant antro kėlinio laikui čempionai bandė užgulti svečių iš Suvalkijos vartus, kuriuose apsčiai darbo turėjo I. Kardumas bei dar sykį paskutinę akimirką jam pagelbėjęs M. Beneta.

Tačiau paskutinę pridėto laiko minutę V. Čeburino ekipa galiausiai pasiekė savo: pasinaudojęs H. Videmonto perdavimu lemiamą tašką padėjo po keitimo pasirodęs Jakubas Sylvestras.

Laimėję vilniečiai (65 taškai) aplenkė „Sūduvą“ (63 tšk.) turnyro lentelėje, be to, dar turi rungtynes atsargoje.

Paskutinį kartą A lygos lyderiai tarpusavyje susitiks lapkričio 3 d. Marijampolėje. Pirmenybės finišuos po mėnesio.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)