Ispanijos futbolo grandų akistata prasidėjo žvalgyba, kuri užsitęsė beveik iki pat pirmojo kėlinio vidurio. Žaidimas šiek tiek pagyvėjo, kai 22 min. „Real“ saugas Vinicius Junioras suklaidino šeimininkų gynėjus ir įsiveržęs į baudos aikštelę krito ant žaliosios vejos.

Tačiau rungtynių arbitras nusprendė, kad taisyklių pažeidimo nebuvo. Po kelių minučių „Barcelona“ puolėjas Memphis Depay prasiveržė kairiu kraštu ir perdavė kamuolį į baudos aikštelę, bet Sergino Destas nepataikė į vartus iš kelių metrų.

Tai buvo pirmas smūgis į vartus per 25 žaidimo minutes. O antrasis smūgis tapo pergalingu. 32 min. „Real“ surengė puikią kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs „Karališkojo“ klubo gynėjas Davidas Alaba galingu šūviu nuginklavo „Barcelona“ ekipos vartų sargą Marc-Andre ter Stegeną.

35 min. katalonų ekipos kapitonas Gerardas Pique galėjo išlyginti rezultatą, bet po jo smūgio galva kamuolys prašvilpė greta svečių vartų virpsto. Baigiantis kėliniui progą pasižymėti turėjo ir „Barcelona“ ekipos talentas Ansu Fati, bet jo smūgį blokavo „Real“ gynėjų siena.

Antras kėlinys prasidėjo „Barcelona“ futbolininkų atakomis, bet nei Philipe'as Coutinho, nei A. Fati savo progomis nepasinaudojo. Susitvarkę su šeimininkų spaudimu savo išpuoliais atsakė ir svečiai. 62 min. tik puikus Ter Stegeno žaidimas išgelbėjo „Barcelona“ ekipą nuo antrojo įvarčio po Karimo Benzema smūgio.

Antroje rungtynių dalyje „Real“ vis daugiau dėmesio skyrė gynybai ir sėkmingai griovė šeimininkų bandymus atakuoti. Jau per teisėjo pridėtą laiką „Barcelona“ surengė „Real“ vartų šturmą, tačiau apsigynę svečiai keliais perdavimais perskrodė šeimininkų gynybą ir Lucas Vazquezas iš kelių metrų pelnė antrą savo komandos įvartį. Nors 6-ą pridėto laiko minutę šeimininkų puolėjas Sergio Aguero pasiuntė kamuolį į „Real“ vartus, tačiau išvengti pralaimėjimo „Barcelona“ nesugebėjo.

Ketvirtą iš eilės ir 99-ą per visą „El Clasico“ kovų istoriją laimėjusi „Real“ ekipa po šios pergalės Ispanijos čempionate iš ketvirtos vietos pakilo į pirmąją. Madrido komandos sąskaitoje – 20 taškų po 9 rungtynių. 15 taškų turinti „Barcelona“ „La Liga“ pirmenybėse užima aštuntą vietą.


Kitose 10 turo rungtynėse „Sevilla“ sekmadienį namuose 5:3 (3:1) įveikė „Levante“ ekipą ir po šios pergalės su „Real“ ir „Real Sociedad“ dalinasi „La Liga“ pirmenybių lyderių pozicijas.

Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 3:1 šeimininkų naudai, po to „Sevilla“ pridėjo dar vieną įvartį, tačiau „Levante“ atsakė dviem įvarčiais ir sugrąžino intrigą. Visgi, 64 min. penktąjį „Sevilla“ įvartį pelnęs Fernando įtvirtino savo ekipos pergalę.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją