Šalies čempionaas Vilniaus „Žalgiris“ net 5:1 (2:1) pranoko titulo neapgynusį „Panevėžio“ klubą, kuris nuo pirmojo kėlinio pabaigos žaidė mažumoje.

Žalgiriečiai išsiveržė į priekį pačioje pradžioje. Po O. Verbicko perdavimo iš krašto Francis Kyeremeh 5 minutę puikiai smūgiavo galva.

Netrukus du gerus šansus turėjo „Panevėžys“. Jorge Eliaso smūgis iš baudos aikštelės krašto buvo netikslus, o Elivelto, atsidūręs vienas prieš vieną, neįveikė Tomislavo Dukos – vartininkas atmušė smūgį.

15 min. F. Kyeremeh suklaidino gynėją ir jo smūgį iš krašto atrėmė vartininkas. Po pakelto kampinio F. Kyeremeh laimėjo oro dvikovą ir nusileidusį kamuolį į vartus 17 min. tiksliu smūgiu pasiuntė Djibrilis Diaw.

24 min. po Hugo Videmonto perdavimo iš arti galva pro šalį smūgiavo O. Verbickas.

Kėlinio pabaigoje panevėžiečių smūgius keliskart blokavo „Žalgirio“ gynėjai. 43 min. „Panevėžys“ pasiekė tikslą: akrobatiškai iš arti įmušė Justinas Januševskis.

Po įvarčio kilusiame susistumdyme už šiurkštų elgesį prieš N. Ljubisavljevičių raudoną kortelę užsidirbo panevėžiečių puolėjas J. Elias, delnu pastūmęs varžovą į veidą.

Antrąjį kėlinį „Žalgiris“ vėl pradėjo labai gerai. 50 min. kraštu įsiveržęs į baudos aikštelę tiksliai smūgiavo H. Videmontas.

72 min. po F. Kyeremeh perdavimo iš krašto šalia virpsto kamuolį pasiuntė J. Tadičius.

Vėliau po kartą dar pasižymėjo J. Sylvestras (73 min.) ir H. Videmontas (83 min.).

„Žalgiris“ išsaugojo persvarą ir 13 kartą klubo istorijoje tapo taurės laimėtoju.

Žalgiriečiai pasiekė revanšą už pavasarį LFF Supertaurėje panevėžiečiams patirtą pralaimėjimą po 11 metrų baudinių.

Trečiadienį Vilniaus ekipos namuose laukia dar vienas išbandymas – A lygos lyderių dvikova su Marijampolės „Sūduva“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)