V. Ivanausko treniruojama Lietuvos vyrų rinktinė pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynes namie 0:4 pralaimėjo Šveicarijos futbolininkams.

Tačiau tai nebuvo pats skaudžiausias iš antradienio, 2021-ųjų spalio 12-osios, lietuvių pralaimėjimų. Daugiausiai sykių kamuolį iš vartų teko traukti Rolando Džiaukšto treniruojamos Lietuvos U-16 rinktinės vartininkui.

Tiesa, Lietuvos šešiolikmečiai žaidė ne atrankos, o kontrolines rungtynes, tačiau jas kaimynams išvykoje pralaimėjo daugiau nei skambiai – 0:7. Lietuviai vien per pirmą kėlinį praleido 6 įvarčius.

Lenkijos ir Lietuvos šešiolikmečių futbolininkų mačas

Nesėkmės ištiko ir dar dvi lietuvių ekipas. Viena perspektyviausių laikoma U-19 rinktinė Europos čempionato atranką Slovėnijoje baigė pralaimėjimu 1:2 Islandijos bendraamžiams. Tomo Ražanausko treniruojamai komandai įvartį pelnė Gvidas Gineitis – tai buvo vienintelis tikslus Lietuvos futbolininkų smūgis į vartus antradienio vakarą.

Dar viena nesėkmė patirta Alytuje, kur atrankos į Europos čempionatą rungtynėse Mariaus Stankevičiaus vadovaujama U-23 rinktinė 0:3 nusileido Rusijos komandai.

Taigi, susumavus antradienio rezultatus, visų amžiaus grupių Lietuvos rinktinės į savo vartus praleido 16 įvarčių ir įmušė vos vieną.

Vyrų rinktinė savo penkių komandų atrankos grupėje šiuo metu yra paskutinė, U-19 vaikinai keturių komandų grupėje tarp keturių rinktinių liko treti, dėl įvarčių santykio pralenkę Slovėniją. U-21 rinktinė šešių komandų grupėje kol kas dalijasi 4-6 vietas su Malta ir Šiaurės Airija, lietuviai yra laimėję vienas iš keturių žaistų rungtynių.

Rezultatai

Lietuva 0 – 4 Šveicarija (vyrai)
Lenkija 7 – 0 Lietuva (U-16)
Lietuva 1 – 2 Islandija (U-19)
Lietuva 0 – 3 Rusija (U-21)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)