Antradienį lietuviai pastarajame priims Šveicarijos futbolininkus.

Prieš pasaulio čempionato atrankos rungtynes svečių vairininkas Muratas Yakinas nuogąstavo dėl sintetinės vejos, bet V. Ivanauskui neatrodo, kad ji turėtų būti laikoma šeimininkų pranašumu.

Sulaukęs tokio klausimo iš šveicarų žurnalisto, Lietuvos ekipos strategas priminė, jog dirbtinė danga paklota ir antrame pagal dydį Šveicarijoje „Wankdorf“ stadione, kuriame šeimininkauja Berno „Young Boys“ klubas.

Vis dėlto V. Ivanauskas pripažino, jog LFF stadionas nėra tinkamas tarptautiniam futbolui.

„Jeigu sąžiningai, turime atsiprašyti, kad priimame svečius tokioje aikštėje ir tokiame stadione. Tai mūsų bėda. Laimei, kitais metais bus pastatytas normalus, modernus stadionas Kaune – tuomet žaisime ten“, – sakė 55-erių kaunietis, trumpai papasakojęs ir dešimtmečius trunkančių Nacionalinio stadiono statybų ant Šeškinės kalvos istoriją.

Spaudos konferencijoje prieš rungtynes jam buvo primintas ir 2014 metais duotas interviu Šveicarijos žiniasklaidai, kuriame specialistas pernelyg nesirinkdamas žodžių apibūdino Lietuvos futbolo padėtį ir rinktinės pajėgumą.

Tuomet V. Ivanauskas pareiškė, jog šveicarai prieš lietuvius laimėtų ir žaisdami viena koja, o paskutinė Lietuvos komandos žvaigždė buvęs jis pats.

„Tuo metu šveicarai buvo tikrai labai stiprūs ir tai įrodė rungtynių rezultatas (2014 metais Sankt Galene Šveicarija sutriuškino svečius 4:0 – Delfi).

Bet noriu pasakyti, kad atsakomosios rungtynės namuose Lietuvos rinktinei buvo vienos geriausių istorijoje, tada pralaimėjome nepelnytai (1:2). Įrodėme, kad galime kovoti ir su šveicarais.

Manau, rytoj jiems tikrai reikės abiejų kojų. Visi supranta, kokio lygio žaidėjai toje komandoje, bet jei bus komandinė dvasia ir disciplina, futbole visko galima tikėtis. Juk turbūt nė vienas iš jūsų netikėjo, kad galime taip žaisti ir laimėti prieš Bulgariją“, – žurnalistams sakė V. Ivanauskas.

Šeštadienį jo auklėtiniai taip pat namuose įveikė bulgarus 3:1.

Paklaustas, ar po rungtynių niekas nesiskundė traumomis, treneris šyptelėjo.

„Po pergalės traumų niekada nebūna. Priešingai, buvo daug pozityvių emocijų, nes komanda tikrai nusipelnė trijų taškų. Aišku, suprantame situaciją – rytoj laukia labai sunkios rungtynės su viena geriausių Europos komandų. Bet mūsų ekipa pasiruošusi, norėtųsi, kad visas savaitgalį patirtas emocijas perkeltų į rytojų“, – kalbėjo V. Ivanauskas.

Tiesa, vieno nuostolio jis vis dėlto neišvengė – dėl dviejų įspėjimų mačą praleis krašto gynėjas Egidijus Vaitkūnas.

V. Ivanauskas teigė jau suplanavęs, kas galėtų pastarąjį pavaduoti, bet savo pasirinkimo neatskleidė.

Nedaugžodžiavo treneris ir kalbėdamas apie naujojo Šveicarijos stratego M. Yakino atneštas permainas.

„Jų braižas pasikeitė, svarbiausia, kad pasikeitė ir taktinė schema. Bet geriau daugiau nieko nekonkretizuosiu“, – taktinėmis įžvalgomis nenorėjo dalintis specialistas.

Tuo metu vienas mačo su Bulgarija herojų Ernestas Šetkus, pirmame kėlinyje atrėmęs 11 m baudinį, savo indėlio nesureikšmino ir teigė, jog šveicariškas testas bus žymiai sunkesnis.

„Nuotaikos – pakilios, iškovojome Lietuvos rinktinei nebūdingą skambią pergalę. Aišku, rytojaus varžovai – visa galva stipresni nei bulgarai. Bet ruošiamės atsakingai ir bandysime toliau stebinti Lietuvos sirgalius“, – sakė 36-erių vartų sargas.

Jis taip pat neslėpė simpatijų tiesioginiam savo varžovui Šveicarijos rinktinės vartuose Yannui Sommeriui, kurį vadino vienu geriausių vartininkų pasaulyje.

„Visuomenė jį pradėjo vertinti vėlai, turbūt tik po praėjusio Europos čempionato. Bet aš Y. Sommerį seku jau ilgą laiką. Manau, kad jis yra vienas iš penkių geriausių vartininkų pasaulyje. Jis geba žaisti kojomis „aukštai pakilęs“ aikštėje, demonstruoja modernų futbolą. Bus įdomi mikrodvikova“, – pažymėjo rinktinės veteranas.

Primename, kad pirmosios komandų tarpusavio rungtynės Sankt Galene praėjusį kovą baigėsi minimalia šveicarų pergale 1:0. Tiesa, tuomet nugalėtojus dar treniravo Vladimiras Petkovičius, o svečius – Valdas Urbonas.

Kaip ir lietuviai, praėjusį šeštadienį šveicarai taip pat šventė pergalę namuose, 2:0 pranokę Šiaurės Airiją.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Šveicarijos futbolininkų antradienį prasidės 21.45 val.

Pasaulio čempionato atrankos C grupėje šveicarai žengia antri (11 taškų po 5 turų), lietuviai užima paskutinę penktą vietą (3 tšk. po 6 turų).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)