Anot 29-erių futbolininko, kuris pagal įmuštų įvarčių kiekį nacionalinėje komandoje nusileidžia tik legendiniam Pele, kitų metų pasaulio čempionatas Katare bus jam paskutinis su Brazilijos marškinėliais.

2010 ir 2014 m. pasaulio čempionate Brazilijai atstovavęs Neymaras naujame DAZN dokumentiniame filme pareiškė: „Manau, kad 2022-ųjų čempionatas Katare man bus paskutinis. Matau tai kaip baigiamąjį tokio rango turnyrą savo karjeroje, nes aš nežinau, ar dar turėsiu psichologinių jėgų žaisti futbolą. Tačiau iki tol dėl savo šalies aš padarysiu viską, kad galiu. Noriu realizuoti savo vaikystės svajonę ir tikiuosi, pavyks tai padaryti.“

Brazilijos rinktinė paskutinį sykį pasaulio čempione tapo 2002-aisiais Japonijoje ir Pietų Korėjoje vykusiame pasaulio čempionate. Paskutiniuose dviejuose čempionatuose brazilai iš kovos dėl titulo iškrito atitinkamai pusfinalio ir ketvirtfinalio etapuose.

Itin dramatiškai brazilai pasitraukė iš gimtinėje vykusių pasaulio pirmenybių 2014-aisiais. Tuomet Neymaras iškrito iš rikiuotės dėl traumos, o Brazilijos rinktinė ketvirtfinalyje patyrė labiausiai žeminantį pralaimėjimą per komandos istoriją – 1:7 nusileido Vokietijai.

Dabar vykstančioje Pietų Amerikos zonos atrankoje į pasaulio pirmenybes Brazilijos rinktinė su 28 taškais po 10 rungtynių užtikrintai užima pirmąją vietą. Pirmuosius taškus brazilai prarado tik šį sekmadienį, kai 0:0 sužaidė su Kolumbija.

Pats Neymaras, klubiniame lygmenyje atstovaujantis ir Paryžiaus „Saint Germain“ ekipai, Brazilijos rinktinei per karjerą yra įmušęs 69 įvarčius – 8 mažiau nei futbolo karalius Pele.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Dėl klimatinių ypatybių pasaulio čempionatas kitais metais vyks neįprastu laiku, lapkričio ir gruodžio mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)