Roberto Mancini auklėtiniai po atkaklios kovos iškovojo pergalę 2:1.

Pirmoji mačo pusė buvo nerezultatyvi, o pirmasis įvartis krito iš karto po pertraukos – 46-ąją minutę Italiją į priekį įspūdingu smūgiu išvedė Nicolo Barella.

65-ąją minutę po Timothy Castagne pražangos ir VAR peržiūros į belgų vartus buvo paskirtas 11 m. baudinys, kurį realizavo Domenico Berardi.

Paskutinėmis minutėmis Belgija pakilo į šturmą, 86-ąją minutę tiksliu Charleso de Ketelaere smūgiu sušvelnino rezultatą, bet išlyginti jo nebesuspėjo.

Du įtalų įvarčius praleidęs vartininkas Thibaut Courtois prieš mačą neslėpė, jog stokoja motyvacijos teigdamas, kad „Tautų lygos rungtynės dėl trečiosios vietos neturi jokios prasmės“, tačiau jį pralaimėdami belgai prarado milijoną.

Už ketvirtąją UEFA Tautų lygos vietą yra skiriama 7 mln. eurų, o už trečiąją – 8 mln. eurų premija. Vicečempionai gaus 9 mln. eurų, o čempionai – 10,5 mln. eurų.

Tautų lygos nugalėtojai gaus ir 7,5 kg sveriantį sidabrinį trofėjų. Sekmadienį 21.45 val. dėl jo kovos Ispanijos ir Prancūzijos futbolo rinktinės.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją