C grupėje žaidžianti Lietuvos rinktinė iki šio mačo atrankos varžybose buvo patyrusi penkias nesėkmes, tuo metu Bulgarijos komanda per pirmas penkerias rungtynes iškovojo vieną pergalę, du kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė dvi nesėkmes.

Vienintelį savo laimėjimą šiame atrankos cikle bulgarai pasiekė būtent prieš lietuvius. Rugsėjo pradžioje Lietuvos futbolininkai išvykoje 0:1 nusileido bulgarams. Tada įvartį 82 min. pelnė Ivaylo Chochevas.

Tačiau atsakomojoje dvikovoje lietuviai išrašė varžovams efektingą revanšą. Rungtynes aktyviau pradėję šeimininkai jau 2 min. surengė grėsmingą išpuolį, bet Karoliui Laukžemiui nepavyko pataikyti į vartus.

Netrukus savo atsakymą pateikė ir bulgarai. 12 min. po kampinio arbitras iš Ukrainos Jevhenijus Aranovskis užfiksavo taisyklių pažeidimą lietuvių baudos aikštelėje ir paskyrė 11 metrų baudos smūgį. Prie kamuolio stojo Dimitaras Ilievas, tačiau Ernestas Šetkus užtikrintai sugavo pažeme skriejusį kamuolį.

Išvengę didelių nemalonumų, Lietuvos futbolininkai lengviau atsikvėpė. O 18 min. Arvydas Novikovas ir J. Lasickas surengė greitą kontrišpuolį, kurį tiksliu smūgiu įvarčiu pavertė bene geriausias savo rungtynes Lietuvos rinktinėje sužaidęs J. Lasickas.

Baigiantis pirmam kėliniui bulgarai apgulė lietuvių vartus ir surengė kelias pavojingas atakas, tačiau Lietuvos rinktinė sėkmingai apsigynė.

Antro kėlinio pradžioje jau lietuviai ryžtingai atakavo, tačiau nei Vykintui Slivkai, nei J. Lasickui pelnyti įvarčio nepavyko.

O 64 min. triumfavo bulgarai. Linas Mėgelaitis prasižengė savo baudos aikštelės prieigose, o Bulgarijos rinktinės lyderis Kirilas Despodovas iš 18 metrų preciziškai tiksliai pasiuntė kamuolį į lietuvių vartus.

Vis dėlto, praleistas įvartis lietuvių nepalaužė. Antrame kėlinyje Lietuvos futbolininkai vieną po kitos rengė pavojingas atakas ir pademonstravo senokai matytą ryžtą bei kovingumą.

Lietuvių pastangas vainikavo du puikūs rinktinės kapitono F. Černycho įvarčiai. 82 min. jis puikiu smūgiu į viršutinį varžovų vartų kampą užbaigė A. Novikovo ir J. Lasicko pradėtą kombinaciją, o dar po kelių minučių galva įkalė antrą vinį į Martino Lukovo ginamus vartus.


Demoralizuoti bulgarai rungtynių pabaigoje dar mėgino surengti lietuvių vartų apgultį, tačiau lyg ant sparnų skrieję Lietuvos futbolininkai neleido varžovams atsitiesti ir iškovojo puikią pergalę.

Tai buvo ne tik pirmoji Lietuvos rinktinės pergalė atrankos į 2022 m. pasaulio čempionatą varžybose, bet ir apskritai pirmasis laimėjimas šiais metais. Iki šio mačo lietuviai buvo patyrę aštuonias nesėkmes iš eilės.

Kitas rungtynes Lietuvos futbolo rinktinė žais spalio 12 d. LFF stadione su Šveicarijos rinktine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)