„Nuotaikos dvejopos. Malonu sugrįžti į rinktinę po pertraukos, bet iš kitos pusės rezultatai nėra tokie, kokių norėtume. Gal kas sako, kad gerai sužaidėme, gerai sukovojome, bet man asmeniškai jau atsibodo girdėti tuos pačius žodžius paskutinius 5-6 metus, reiktų iš šių rungtynių paimti kažką apčiuopiamo“, – teigė patyręs tauragiškis.

Jis teigė, jog rinktinėje jau vien dėl to, jog čia galima su komandos draugais bendrauti gimtąja kalba.

„Rungtynes stebėdavau, o pasiilgdavau labiausiai rungtyiniavimo su lietuviais. Izraelyje yra likęs tik Džiugas Bartkus, tad malonu čia susitikti su žaidėjais, kai nereikia žaidėjams aiškinti dviem ar trimis kalbomis“, – su šypsena pasakojo vartų sargas.

Paklaustas apie konkurenciją rinktinėje tarp vartininkų, jis atskleidė, kad konkurencija visada buvo ir bus, tačiau ji išlieka sveika, nes vartininkų ryšys – stiprus.

„Ta konkurencija Lietuvos rinktinėje visada buvo, aišku, sveika. Nebuvo tokio vartininko, kad nebūtų draugystės, visada visi vienas kitą palaikome, suprantame, nes tik vartininkas vartininką gali suprasti. Pirmą kartą rinktinėje buvau kai man buvo 20 metų, tad su tam tikromis pertraukomis esu jau 16 metų.

Mačiau nemažai, pats praėjau, užaugau su ta rinktine ir tas pats dabar yra su jaunais vartininkais. Yra daug perspektyvių vartininkų, tikrai bėdų su šia pozicija rinktinėje nebus dar daug metų, tikėkimės, kad perspektyvių žaidėjų atsiras ir kitose pozicijose“, – mintimis dalinosi pašnekovas.

Jis su šeima jau ne vienerius metus gyvena Izraelyje. Kaip pasakojo E. Šetkus, sąlygos ten gyventi sudarytos tikrai geros, tad bent jau artimiausiu metu keisti aplinkos, kaip teigė pats vartininkas, su šeima neplanuoja.

„Vietiniu dar negalima manęs vadinti, vis tiek esu svetimšalis, gimtinė yra Lietuva, bet jau tikrai apsipratome, perpratome kultūrą, jaučiamės komfortiškai, tikrai esame įleidę šaknis ir nenorėtume blaškytis.

Jau penktus metus rungtyniauju Izraelyje, anksčiau žmona buvo pajuokavusi, kad galėčiau gyventi visada. Žiemos kaip tokios nėra, žemiausia temperatūra būna gal 14-16 laipsnių šilumos, viskuo esame čia patenkinti, futbolo lygis yra pakankamai aukštas. Žmonės mėgsta futbolą, eina į stadionus ir tikiuosi, kad čia teks pažaisti dar ilgesnį laiką“, – sakė vartininkas.

Vaizdo įraše – daugiau E. Šetkaus minčių apie gyvenimą pandemijos laikotarpiu, fizinių kondicijų išlaikymą bei keistenybes, pastebėtas gyvenant Izraelyje.

Lietuvos rungtynės su Bulgarija – jau šeštadienį 16 valandą LFF stadione, o antradienį 21.45 val. lietuviai stos į kovą su Šveicarijos vienuolike.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją