„Pirmasis kėlinys tikrai galėjo baigtis 1-1. Ispanai žaidžia labai techniškai ir mes turėjome būti atsargesni bei nepraleisti antrojo įvarčio pirmo kėlinio pabaigoje, – kalbėjo R. Mancini. – Atimti iš ispanų kamuolio kontrolę žaidžiant su 11 žaidėjų – labai sudėtinga, o ką jau kalbėti apie 10. Mums reikėjo šviežių kojų, atliko keitimus ir tai mums padėjo antroje rungtynių dalyje. Tikrai nelaukiau pralaimėjimo, tačiau anksčiau ar vėliau jis ateina. Sugrįšime dar stipresni“.

Priminsime, kad du įvarčius pirmame kėlinyje praleidę Europos čempionai jau pirmąjį kėlinį baigė žaisdami mažumoje – už dvi geltonąsias korteles iš aikštės išvytas buvo gynėjas Leonardo Bonucci.


Italijos rinktinės puolėjas Federico Chiesa pernelyg neapgailestavo, kad nutrūko 37 iš eilės rungtynių be pralaimėjimų tarptautinėje arenoje serija: „Anksčiau ar vėliau tai turėjo nutikti. Aišku, gaila, kad tai nutiko šiandien, tačiau reikia nukelti kepurę prieš ispanus. Net žaisdami 11 prieš 11 jautėme, koks tai pajėgus varžovas, o juk mūsų aikštėje liko tik 10“.

R. Mancini užstojo rinktinės vartininką Gianluigi Donnarummą, kurį „San Siro“ stadione vietiniai pasitiko švilpimu. Taip pastarieji išreiškė nepasitenkinimą, kad D. Donnarumma vasarą paliko „Milan“ klubą ir persikėlė į Paryžiaus „Saint-Germain“ ekipą.

„Donnarumma žaidė už Italijos rinktinę, o ne už klubinę komandą ir sirgaliai šioje situacijoje švlipimus galėjo atidėti galimoms rungtynėms tarp „Milan“ ir PSG. Italija yra Italija ir tai yra aukščiau visko“, – teigė „azzurri“ strategas.


„Rungtynės mums susiklostė nuostabiai. Susitiko du varžovai ir pademonstravo geriausią futbolą, – kalbėjo Ispanijos rinktinės strategas L. Enrique. – Mano komanda atrodė pavojinga, gerai spaudėme varžovus ir esu tikrai laimingas. Gynėmės aukštai, žaidėme drąsiai, pademonstravome nuostabų nusiteikimą. Tačiau tai mums kol kas tik vienos tokios rungtynes“.

Ispanijos rinktinės saugas Koke buvo sužavėtas: „Tai – istorinis vakaras. Laimėti San Siro stadione prieš Italiją ir nutraukti rekordinę pergalių seriją yra tikrai įsimintinas įvykis. Viskas, ką buvome suplanavę, pavyko įgyvendinti. Tačiau mes tikrai beprotiškai dirbome, kad tai pasiektume. Tikrai įspūdingas pasirodymas, ypač pirmajame kėlinyje“.

Ispanijos rinktinė UEFA Tautų lygos finale, kuris vyks spalio 10 dieną Milane, susigrums su rungtynių tarp Belgijos ir Prancūzijos nugalėtojais. Italija dėl trečios vietos spalio 10 dieną Turine žais su Belgijos ir Prancūzijos poros pralaimėtojais. Pastarieji paaiškės ketvirtadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)