„Ta viltis pakovoti dėl teigiamo rezultato kiekvieną kartą ir skatina atvažiuoti į rinktinę. Esame nusiteikę kovingai ir norime siekti pergalės, kadangi jų, kaip matote, daug nėra. Bet tiek aš asmeniškai, tiek visi žaidėjai tikimės teigiamo rezultato“, – sakė E. Šetkus.

Šeštadienį pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Vilniuje jis bandys apsaugoti lietuvių vartus nuo bulgarų išpuolių, o spalio 12 d. taip pat namuose gins juos nuo šveicarų smūgių.

Pirmadienį kartu su rinktine pradėjęs pasirengimą artimiausiems mačams futbolininkas pasidalino mintimis apie komandos naujokus, jos viduje kilusią trintį ir Valdo Ivanausko darbo metodus.

Tai – dviejų suaugusių vyrų santykiai, kažkur kažkas matyt prasilenkė. Nežinau, jie turi išsiaiškinti tarpusavyje, o ne per žiniasklaidą, kadangi toks minikonfliktas neduoda pozityvumo nei rinktinei, nei visam Lietuvos futbolui.
Ernestas Šetkus

– Kokios nuotaikos buvo po paskutiniojo atrankos varžybų „lango“, ar nesukirbėjo galvoje mintis po trijų pralaimėjimų numoti ranka ir nebesivarginti?Delfi paklausė E. Šetkaus

– Iškart po rungtynių kyla visokių minčių: ir futbolą norisi mesti, ir kamuolio bei pirštinių daugiau nebematyti. Vėliau emocijos nuslūgsta, susigyveni su jomis. Ir atsiranda motyvacija tęsti darbą. Jei jau esi profesionalus futbolininkas, reikia kovoti.

– Modestas Vorobjovas praėjusią savaitę prabilo apie prastą atmosferą V. Ivanausko treniruojamoje komandoje. Jūsų akimis, ar tikrai žaidėjai yra žeminami treniruotėse?

– Patys matote: niekas čia taip jau baisiai nesisvaido tais keiksmažodžiais. Tai – dviejų suaugusių vyrų santykiai, kažkur kažkas matyt prasilenkė. Nežinau, jie turi išsiaiškinti tarpusavyje, o ne per žiniasklaidą, kadangi toks minikonfliktas neduoda pozityvumo nei rinktinei, nei visam Lietuvos futbolui.

Modestas Vorobjovas (kairėje), Junioras Moraesas

– Esate dirbęs su ne vienu Lietuvos rinktinės treneriu. Ar galima sakyti, kad V. Ivanausko muštras – griežčiausias?

– Pasižiūrėkite į Šarūną Jasikevičių: kiek žaidėjai nuo jo gauna pylos. Visokių yra trenerių, visokių darbo metodų. Bet teisingą kritiką reikia priimti, panaudoti kaip motyvaciją tobulėjimui.

– Ko galima pasimokyti iš pirmų rungtynių su bulgarais?

– Aišku, pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Bet rungtynės buvo tikrai neblogos, tik viena nelemta standartinė situacija nulėmė rezultatą. Tikiuosi, čia, Vilniuje, bus kiek lengviau, kadangi tikimės savų žiūrovų palaikymo, ir aikštės danga – dirbtinė. Manau, turime didelius šansus pakovoti dėl lygiųjų ar dėl pergalės.

– Ar daug barėte savo gynėjus per pastarąsias trejas rungtynes – buvo akivaizdu, kad naujai vidurio gynėjų porai Edgarui Utkui ir Benui Šatkui stinga ir patirties, ir susižaidimo?

– Susižaisti laiko buvo labai mažai, jo ir pritrūko. Bet vyrukai – jauni, turi potencialo. Manau, bėgant laikui rezultatai tikrai bus geresni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)