Svečias aplankė čia kylantį daugiafunkcį S. Dariaus ir S. Girėno stadioną. Dalindamasis savo įspūdžiais, jis priminė infrastruktūros svarbą sportui, pridėdamas, kad šiuo pavyzdžiu turėtų pasekti ir kiti šalies miestai.

„Esu tikrai sužavėtas šiuo stadionu. Žinau, kad Kaunas yra sporto miestas. Atnaujinta futbolo arena bus pritaikyta ir lengvaatlečiams. Ji tikrai jauki. Įrengiama nauja infrastruktūra žiniasklaidai, visos reikiamos erdvės žaidėjams. Stadionas mieste, bet neįtikėtinai nuostabioje žalioje erdvėje. Tai tikrai nuostabu. Laukiu, kada galėsiu atvykti ir pamatyti šio stadiono atidarymą bei daug rungtynių“, – kalbėjo G. Infantino.

FIFA vadovo manymu, po S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos Lietuvos futbolas turės viską, ko reikia siekti pergalėms.

„Pastaraisiais metais Lietuvai trūko būtent tokio stadiono. Vien tik senų aikščių, skaičiuojančių 50 ar daugiau metų, nepakanka. Reikia naujų arenų, kad šalis, miestas ir žmonės didžiuotųsi. Su reikiama infrastruktūra galime vystyti aukščiausio lygio sportą.

Lietuva jau rengia pasaulio salės futbolo čempionatą, o tai yra nuostabu. Aukšto lygio futbolo rungtynės čia vyks taip pat. Kitų metų gegužę Kaunas ir visa šalis turės naują stadioną. Bus viskas, ko reikia pergalėms“, – sekmadienio popietę mintimis dalijosi FIFA prezidentas.

Pasak svečius priėmusio Kauno mero Visvaldo Matijošaičio, S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija Žaliakalnyje vyksta pagal planą, todėl planuojama, kad jis bus oficialiai atidarytas kitų metų vasarą.

„Tikime, kad jau kitų metų gegužės viduryje darbai bus baigti ir galėsime pradėti ruoštis oficialiam pristatymui. Šito momento nekantriai laukia daugybė žmonių. Malonu, kad Kaune svečiavęsi Lietuvos ir pasaulio futbolo vadovai apsilankė ir įvertino mūsų mieste vykstančius pokyčius. Tokio aukšto rango vizitas tik patvirtina, kad Kaunas eina teisinga linkme, o čia vykstantys darbai pasitarnaus visai Lietuvai. Su FIFA prezidentu sutarėme susitikti ir stadiono atidaryme“, – teigė V. Matijošaitis.

Pasak Kauno mero, kol kas didžiausias šalyje būsiantis stadionas tėra dalis viso sporto komplekso, kuris praturtins prestižinį miesto mikrorajoną – Žaliakalnį. Finišo tiesiąją pasiekė ir legendinės sporto halės rekonstrukcija – paskutiniai darbai bus baigti dar šiemet. Be to, Kaunas ruošiasi būsimo lengvosios atletikos maniežo statyboms ir lygiagrečiai atnaujina visą Sporto gatvės aikštę, kuri taps papildomu akcentu greta tvarkomo miesto pasididžiavimo – Ąžuolyno parko.

„Iš statybų eigos proceso matosi, kad darbai juda, kad žmonės dirba intensyviai. Tikrai laukiame šito įvykio, kada galėsime ne tik kirpti juosteles, bet ir išeiti į aikštę ir stadionas bus naudojamas pagal paskirtį“, – teigė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Legendinio S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybos sparčiai artėja pabaigos link. Daugiafunkcį objektą supa gelžbetoninės konstrukcijos, todėl jau greitai prasidės vidaus apdailos darbai.

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija

Pokyčių sulaukusi sportui skirta erdvė talpins 15 tūkstančių žiūrovų. Aistruoliams skirtas tribūnas dengs stogas, todėl stebėti renginius nebus keblu net ir atšiauriomis oro sąlygomis.

Po atnaujinimo jaukiai jausis ir sportininkai – stadionas atitiks aukščiausius UEFA reikalavimus. Futbolo rungtynės galės vykti bet kuriuo metų laiku, nes žalioji veja turės laistymo ir šildymo sistemas.

Be to, aikštę apjuos lengvaatlečiams skirti bėgimo takai ir kita reikalinga aukšto lygio infrastruktūra. Planuojama, kad ateityje stadione galės vykti tarptautiniai lengvosios atletikos čempionatai. Atnaujintas daugiafunkcis sporto centras bus pritaikytas ir koncertams bei kitiems didelio masto renginiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)