Į aikštę V. Ivanausko auklėtiniai grįš spalio 9 d., kai namuose priims bulgarus, o spalio 12 d. – ir šveicarus.

Naujasis komandos trenerių štabas prieš tai debiutavo trim pralaimėjimais paeiliui: rugsėjo pradžioje Vilniuje 1:4 neprilygta Šiaurės Airijai, Bulgarijoje nesėkmė patirta rezultatu 0:1, Italijoje nusileista net 0:5.

Italai pirmauja planetos pirmenybių atrankos C grupėje, per šešis turus surinkę 14 taškų. Autsaiderių lietuvių sąskaita po penkių mačų vis dar tuščia.

Į rinktinę po pertraukos sugrįžo Egidijus Vaitkūnas, Justinas Januševskis, Edvinas Girdvainis, Ernestas Veliulis ir Karolis Laukžemis, pirmą kartą pakvietimo sulaukė Vilius Armanavičius.

Tuo metu į jaunimo rinktines, kurių taip pat laukia svarbūs išbandymai, grįžo rugsėjį vyrų rinktinės marškinėlius vilkėję Benas Šatkus ir Artemijus Tutyškinas.

„Kartu su U-21 rinktinės treneriu Mariumi Stankevičiumi ir Tomu Ražanausku ieškojome pačių geriausių variantų, kad nebūtų draskoma kiekviena rinktinė, ir suradome bendrą kalbą. Nacionalinė rinktinė yra prioritetas, bet žiūrime ir į ateitį, nesinori jokių plėšymų, norisi vieni kitiems padėti, tad ieškome, kas šiuo metu yra geriausia Lietuvos futbolui. Tikėsimės pozityvaus rezultato“, – sakė strategas.

– Anksčiau minėjote, kad netenkina kai kurių žaidėjų lygis, dabar rinktinės gretose yra ir E. Girdvainis, ir E. Vaitkūnas. Ar kas nors pasikeitė? – spaudos konferencijoje buvo paklaustas V. Ivanauskas

– Šiuo metu Girdvainis nuolat rungtyniauja „Kauno Žalgiryje“. Prieš mėnesį jis žaidimo praktikos neturėjo, vasarą du mėnesius ieškojo klubo. Situacija su E. Vaitkūnu yra analogiška. Jis vienas „Kauno Žalgirio“ lyderių.

Po rungtynių Europos turnyrų atrankose žaidėjas buvo praradęs sportinę formą. Dabar jis įgavo gerą formą ir tikimės, jog padės rinktinei.

– Ar buvo tokių, kuriuos kvietėte, bet neatvyko?

– Ne.

– Ar žaidėjai turės pakankamai motyvacijos po trijų nesėkmių iš eilės bei Modesto Vorobjovo komentarų, kuris 15min.lt užsiminė apie konfliktą su jumis?

– Motyvacija tikrai yra, pirmose dvejose rungtynėse turėjome galimybių pasiekti tam tikrą rezultatą, pelnyti taškų, deja, nepavyko. Žaidėjai yra motyvuoti, įrodė, kad gali ir nebijo žaisti.

Kalbant apie M. Vorobjovą, nėra ką kalbėti. Tai jo reikalas, linkiu jam įsitvirtinti klube Rumunijoje, daugiau neturiu ką pasakyti ta tema.

– Kokia situacija dėl K. Laukžemio, kuris nebuvo kviestas rugsėjį, o dabar yra rinktinės sąraše?

– Jis prieš mėnesį turėjo sveikatos problemų. Dabar jis pasiruošęs.

– Kokios pamokos gautos po nesėkmės prieš Bulgariją?

– Bulgarija prieš keletą mėnesių buvo panašioje situacijoje kaip ir mes, gana ilgai nebuvo pasiekusi gerų rezultatų. Bet paskutiniai trys mačai – prieš Italiją, Lietuvą ir kontrolinėse rungtynėse su Sakartvelu – buvo pozityvūs, dvi pergalės ir lygiosios.

Komanda išlipo iš duobės, tai rodo, kad Bulgarija yra stiprus varžovas ir bus nelengvos rungtynės. Net ir su tam tikromis problemomis, kurias turėjome Bulgarijoje, buvo galimybė pasiekti pirmą tašką, deja, praleidome įvartį po nelemtos standartinės situacijos 82-ą min.

Žaidėjai yra žinomi ir manau, kad nei jie, nei mes kažkuo nustebinti negalime, konkrečios dienos forma nulems rezultatą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)