34-erių argentinietis iššovė 74-ą minutę, greitoje atakoje sužaidęs „sienele“ su Kylianu Mbappe ir kaire koja pykštelėjęs taip, jog „Manchester City“ vartininkas Edersonas nespėjo nė krustelėti.

PSG namuose laimėjo 2:0 ir pasitaisė po blankaus starto UEFA Čempionų lygoje, kuomet tenkinosi lygiosiomis su Belgijos čempione „Brugge“ 1:1.

L. Messi tai buvo pirmasis įvartis po išvykimo iš Katalonijos sostinės, kurioje jis iki tol rungtyniavo visą karjerą.

Naujo etapo pradžia Prancūzijoje futbolo įžymybei nebuvo rožėmis klota, įsivažiuoti trukdė ir nepalankios aplinkybės: kvietimas į Argentinos rinktinę, trauma.

Iki antradienio vakaro L. Messi PSG gretose buvo sužaidęs tris „tuščius“ mačus, o tai, jo masteliais, jau šiokia tokia įvarčių sausra.

„Tiesa, kad aš desperatiškai norėjau atidaryti įvarčių sąskaitą naujoje komandoje. Pastaruoju metu nežaidžiau daug, tik antrą kartą rungtyniavau namų aikštėje, bet po truputį apsiprantu. Kuo daugiau žaisiu su naujaisiais savo partneriais, tuo geresni santykiai tarp mūsų užsimegs“, – komentavo Prancūzijos vicečempionų naujokas.

„Paprastai aš nešvenčiu komandos įvarčių, pasilieku emocijas sau. Bet šiuo atveju pasielgiau kitaip. Metų metus mačiau, kaip L. Messi muša įvarčius į mano komandų vartus. Nuostabu, kad šįkart jis pasižymėjo mūsų gretose“, – pridūrė PSG treneris Mauricio Pochettino.

Jo auklėtiniai jau 8-ą min. išsiveržė į priekį po tikslaus Idrissos Gueye smūgio ir vėliau daugiausiai gynėsi nuo svečių iš Anglijos atakų.

Toks scenarijus anksčiau dažnai palikdavo nuošalyje L. Messi, bet šįsyk argentinietis atrodė įsitraukęs į komandinius veiksmus.

Jis atliko daugiausiai tikslių perdavimų – 43, o ketvirtadalį visų kamuolio lietimų atliko atsitraukęs į savo aikštės pusę.

Iliustratyvus buvo iš Riyado Mahrezo perimtas kamuolys prie pat PSG baudos aikštelės, bet dar geresnis pavyzdys – Kevino de Bruyne baudos smūgis rungtynių pabaigoje.

Šeimininkams išrikiavus masyvią gyvatvorę, L. Messi sutiko atsigulti ant vejos už komandos draugų nugarų, taip uždengdamas erdvę galimam smūgiui pažeme – o juk toks žaidimo elementas ir buvo išrastas pirmiausia saugantis paties Leo baudos smūgių.

Šis epizodas pribloškė televizijos apžvalgininku dabar dirbantį buvusį „Manchester United“ gynėją Rio Ferdinandą.

„Jeigu aš žaisčiau toje komandoje, pats ten atsigulčiau vietoje jo, kad tik Messi neišsipurvintų marškinėlių!“ – pusiau juokais, pusiau rimtai stebėjosi anglas.

Tačiau turbūt nereikia stebėtis tuo, kad ledus L. Messi pralaužė žaisdamas prieš savo buvusio ilgamečio trenerio Josepo Guardiolos komandą. Mat tai buvo jau septintas argentiniečio įvartis į J. Guardiolos auklėtinių vartus.

Ir vis dėlto „Manchester City“ bosas buvo teisus, kuomet komentuodamas rungtynes Paryžiuje pirmiausia išskyrė kitą šeimininkų figūrą.

Jei L. Messi marškinėlius „išsipurvino“ kartą, Marco Verratti veja čiuožinėjo kone kiekvieno ilgesnio Anglijos čempionų išpuolio metu. Mėnesį dėl kelio traumos nežaidęs italas nėrėsi iš kailio, jog aikštės vidurio kontrolę varžovams užleidę paryžiečiai nesubyrėtų.

„Aš įsimylėjau Verratti. Jis neįtikėtinas futbolininkas, nes net intensyviai spaudžiamas sugeba išlikti ramus, išsaugo kamuolį ir randa teisingą kryptį kitam perdavimui. Jis nėra iš tų, kuriems adresuojami tolimi perdavimai, tačiau juo gali pasikliauti žaisdamas kombinacinį futbolą“, – PSG saugu žavėjosi J. Guardiola.

Po dviejų turų PSG pakilo į A grupės viršūnę, kuria dabar dalinasi su „Brugge“ (po 4 taškus). „Manchester City“ – trečias (3 tšk.), o paskutinis lieka abu mačus pralaimėjęs „Leipzig“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)