Šiame sezone L. Spalvis vis dar nesužaidė nė vienerių rungtynių trečioje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje, ir nėra jokių prošvaisčių, jog galėtų tai padaryti artimiausiu metu.

Geriausias 2015-ųjų Lietuvos futbolininkas nerungtyniauja nuo pat 2018 metų, kai trečią kartą karjeroje iškentė kelio operaciją. Pastaruosius trejus metus jo reabilitaciją ir bandymus sugrįžti nuolat žlugdė nesibaigiančios sveikatos problemos.

Praėjusį pavasarį L. Spalvis buvo pradėjęs sportuoti ir dalyvavo keliose komandos treniruotėse. Bet birželį pradėjus pasirengimą šiam sezonui jau pačią pirmą dieną futbolininką ėmė kamuoti šlaunies skausmai.

„Manau, galite įsivaizduoti, kaip sudėtinga grįžti praleidus šitiek laiko užribyje. Vien tokia kelio trauma gali užbaigti karjerą. L. Spalvis nusprendė atlikti reabilitaciją ir bandyti iš naujo, bet ėmė lįsti įvairios antrinės traumos, daugiausiai raumenų. Nemanau, kad šiuo metu išeitų svarstyti apie treniravimąsi su komanda, jam dar reikia sėkmingai užbaigti reabilitaciją. L. Spalvio dar laukia ilgas kelias. Manau, kad sugrįžti jam bus sunku“, – auklėtinio situaciją komentavo „Kaiserslautern“ treneris M. Antwerpenas.

Lietuvio ketverių metų sutartis su klubu baigs galioti po šio sezono. Pažymima, kad traumuoto žaidėjo atlyginimą išmoka draudimo bendrovė.

Lukas Spalvis

Keturiskart šalies čempionas „Kaiserslautern“ trečiame Vokietijos divizione šiuo metu tarp 20 komandų žengia 12-as (12 taškų po 10 rungtynių).

Primename, kad 2016 metais L. Spalvis tapo rezultatyviausiu Danijos čempionato žaidėju (18 įvarčių) ir iš „Aalborg“ už 1,6 mln. eurų persikėlė į Lisabonos „Sporting“.

Bet debiutuoti Portugalijos grandų gretose Lietuvos futbolininkui neleido traumų prakeiksmas.

2014 ir 2016 metais jam buvo plyšę skirtingų kelių raiščiai, o 2018-aisiais chirurgo intervencijos prireikė dėl kelio kremzlės pažeidimų.

„Šitiek laiko gydausi traumas, tad esu realistas. Nenoriu būti vienas iš tų žaidėjų, kurie ant vejos gali išbėgti tik išgėrę saują tablečių. Niekad gyvenime to nenorėčiau. Žinau labai gerai, kad mano karjeros pabaiga gali būti jau arti“, – praėjusį balandį interviu Danijos žurnalui „Tipsbladet“ sakė L. Spalvis.

Atstovaudamas Lietuvos rinktinei jis per 21-erias rungtynes pasižymėjo dukart.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)