36 metų C. Ronaldo vėl atsidurti viršūnėje ir aplenkti L. Messi padėjo vasarą įvykęs persikėlimas iš Turino „Juventus“ į „Manchester United“.

Portugalas 2021-2022 metų sezoną prieš mokesčius uždirbs 125 mln. JAV dolerių. 70 mln. JAV dolerių iš jų – atlyginimas ir premijos už jo sugrįžimą į „Old Traffrod“.

Savo ruožtu 34 metų L. Messi užima antrą vietą su 110 mln. JAV dolerių uždarbiu, o pirmajame ketverte atsidūrė ir jo naujieji komandos draugai iš PSG – Neymaras ir Kylianas Mbappe.

FutbolininkasKomandaUždarbis (mln. JAV d.)
Cristiano Ronaldo„Manchester United“125
Lionelis Messi„Paris Saint-Germain“110
Neymaras„Paris Saint-Germain“95
Kylianas Mbappe„Paris Saint-Germain“43
Mohamedas Salahas„Liverpool“41
Robertas LewandowskisMiuncheno „Bayern“35
Andresas Iniesta„Vissel Kobe“35
Paulis Pogba„Manchester United“34
Garethas Bale'asMadrido „Real“32
Edenas HazardasMadrido „Real“29

Jei išskirtume tik pajamas iš reklaminių sutarčių, C. Ronaldo su 55 mln. JAV dolerių yra vienas iš daugiausiai uždirbančių sportininkų pasaulyje.

Daugiau už CR7 iš reklaminių sutarčių uždirba tik tenisininkas Rogeris Federeris (90 mln.), NBA žvaigždė LeBronas Jamesas (65 mln.) ir golfo žaidėjas Tigeris Woodsas (60 mln.).

Visi 10 geriausiai apmokamų futbolininkų šį sezoną prieš mokesčius susirinks įspūdingą 585 mln. JAV dolerių sumą. Tai yra maždaug 15 mln. daugiau nei praėjusiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)